не понимаю înseamnă pâine şi maieu?

cross heels(Pinterest)

E plină lumea de credincioşi, de toate culorile şi pretenţiile, de atei aroganţi şi de oportunişti.
Relaţia mea cu Dumnezeu e atât de veche încât s-a ros pe la coate şi bluza mi-e toată deşirată, abia de-o mai ţin, cu acul şi aţa, să nu expună goliciunea. Pe ‘Mnealui nu l-ar deranja foarte tare, că aşa-i plac lui oamenii. Şi mie îmi place de el în fundul gol, păcat că o ţine una şi bună cu hainele împăratului. Când eram mititică, coloram cărţi împreună, dar la jocuri trişa, revoltător de mult. Am crezut că e un fel de a-şi întârzia copilăria, o harababură în trăiri neescaladate. Era o lipsă acută de alint. Deşi toată lumea îi cânta în strună, cu lumânărele şi mers pe genunchi, nu voia decât o flirtuială depravată, săruturi franţuzeşti în loc de brichetă şi ţigara de după, amânată de alergătura în jurul cozii. Dacă m-am prefăcut că nu-i văd schimbul de cărţi, a căzut în deşănţare. Îşi schimba cărţile din mers, cu degetele de la picioare, pe sub mese şi în exuberanţa orgasmului de şantier, menţiona totul în jurnal. Care jurnal? O nouă Biblie – „1 milion de ani de apocalipse şi voi tot acolo, jos, eu tot aici, sus!”. Şi nu singur. Ce, aţi uitat de dracul? De câte ori ne certăm, îl ia pe dracul în braţe. Pe mine mă iau singură de-o aripă şi plec la mama.
Hormoniada ne-a provocat cele mai mari neplăceri. Ai mei băteau tobele în ritmuri africane şi nu era nici urmă de praf. Ai lui – îngeri cu trompete şi corn – mărşăluiau pe Calea Lactee, în pas de defilare. ‘De ce mi-i tot gâdilă pe la mustaţă?’, l-aş întreba. ‘Numai pe eclipsă de lună, drăguţă’ – paravan de amantlâcuri, ar fi răspuns. Credeaţi că Dumnezeu e monogam? Hahaha. Păi ce, vecinele n-au şi ele dreptul la puţină ambianţă, cât fac curat în pătrăţelul lor de lume?
Şi uite aşa a trecut timpul, eu îmbătrânind, el pierzându-şi minţile. După una, după alta, cu Sfinţi cu tot. Până când, într-o zi, vine şi-mi spune că are cancer. ‘Tu?’, zic. ‘Unde? La hologramă?’, ‘ Că până acum te dădeai imaterial!’, ‘Şi nici măcar nu te-ai trecut pe numele meu, că erai Bun universal.’.
Te şi miri că el, care le ştie pe toate, a lăsat tratamentul la mâna oamenilor. Aşa l-au învăţat Sfinţii, să delege şi să mai lucreze între timp la Scriptură, că moare lumea de la repetiţie.
S-o fi gândind la înmormântare cu cai mascaţi sau o dă dracului de chemioterapie şi trece pe limonadă cu bicarbonat şi miere de albine?
Şi în timp ce el se lamentează pe la toate porţile, eu stau la geam şi mă întreb, ce n-o fi înţeles din Psalmi?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.