Insula homosexoasă, din cale-afară de misterioasă

flower-penis-red

Când un artist de graffiti se îndrăgosteşte de tine, ai două variante: pleci pe Marte sau pleci pe mare. Artiştii străzii sunt posesivi şi foarte sensibili. Dacă alţii îşi incită iubitele cu flori, poezii sau acuarele, al meu îmi lăsa post-it-uri dulci precum: “Curvo”, “Nimfomano”, “Obsedato”. E drept că eram posesoarea unei fabrici de energie pozitivă, expatriam miere de salcâm şi nu acceptam orice fel de valută. Capitalistele sunt nişte scârbe bătrâne, cu principii statice: profit, profit şi numai profit. Deşi eu îi acceptasem originalitatea, vecinii mei erau supuşi datului cu var zilnic, iar unora le cauza rinită. Aşa că, pe furiş, la miez de noapte, am aruncat nişte cârpe într-o valiză Vuitton şi dusă am fost ( puteam să părăsesc orice casă, dar nu Vuitton-ul vieţii mele ). Lăsasem comunităţii o casă, aşa că am luat la schimb o ambarcaţiune din port, mă rog, ceva cu vele, dacă m-aş fi priceput, n-aş fi eşuat pe Insula miraţilor. M-a prins furtuna şi cine zice că era într-un pahar cu apă, n-a băut vin de rechin. Ţăndări s-a făcut mijlocul de transport. Am descoperit o insulă prăpăstioasă, acoperită cu vegetaţie din abundenţă, unde cu greu deosebeai un tufiş de alt tufiş şi păsărelele păreau că se ridică cu greutate de pe un soi de hibiscus catifelat, după care intrau într-un picaj violent, cu siguranţă nu aveam de gând să gust drăcovenia aia … Aşa m-a învăţat mama, dacă nu găseşti un degustător de calitate, bea doar apă. Voisem eu să plec pe mare, pe mare, da?, nu mă gândisem să eşuez aşa repede … Mă rog, jocurile fiind făcute de Poseidon, era de înţeles, probabil avea o gagică nouă şi se dădea până şi el mare. Nu ne dăm toţi?
În primele două zile am cules surcele, să-mi fac o plută, focul, să fierb apă şi pernă, ca să nu-mi mai intre nisip în urechi. Aveam o senzaţie stranie, că nişte creaturi nepoftite mişunau pe sub frunze, pe sub apă, chiar şi pe sub scoici. Căci scoicile de pe insula asta erau enorme, frumos învârtite şi cu sideful la vedere. Apoi creaturile au prins curaj şi într-o dimineaţă, pe trezire, am dat cu privirea de o sută de ochi bulbucaţi, holbându-se la pulsul de la încheietură.
– Nu poţi să stai aici, cucoană! Asta e o insulă de homosexuali. Te-au trimis să distrugi democraţia?
– Cine m-a trimis?
– Cum cine? Teoria conspiraţiei!
– Aha. Nu era nimeni de serviciu când am plecat, că altfel nu ajungeam aici … Vreun stat vecin, de lesbiene, aveţi? Am nevoie de puţină înţelegere, până termin pluta. Sau poate mă ajutaţi voi şi plec spre altă disperare.
– Ne pare rău, noi suntem ocupaţi cu noi înşine. Succes cu pluta! Nu-i nevoie să ne spui “Adio”, când pleci, doar nu trânti uşa, că suntem nevricoşi.
Lucram în ritm lejer, oricum perturbasem viaţa băştinaşilor. Păreau că nu fac altceva decât să se zgâiască la mine. Dacă tot eram aici, mă gândisem să le las amintire teoria darwiniană a evoluţiei, ediţia cu poze. Bineînţeles că l-am enervat pe şeful, politicienii, oriunde ar fi ei, sunt reticenţi la cunoaştere şi progres. Nişte băieţi mai puţin timizi m-au întrebat dacă pot să-mi dea ajutor. Aveam eu muncă de pionierat aici, dar nu aveam de gând să le pătez sufletele curate cu confuzii şi tentaţii din biografii de Mata Hari moderne. Dar nici să-i las aşa fericiţi, când alţii de pe planetă nu puteau dormi de relativitatea lui Einstein. Şeful de trib m-a pus în lanţuri şi m-a ameninţat cu repercusiuni pentru tentativă de înşelăciune. Credeam că urma un viol colectiv şi m-am speriat doar când m-au trimis la bucătărie, nu ştiam să gătesc.
După încă vreo trei săptămâni, nu ştiu ce-mi puneau în băutură, n-am mai terminat pluta, am primit cetăţenie şi obligaţia de a purta costumul tradiţional: centură de frunze de palmier.
Homosexualitatea îi acuză pe ceilalţi de neînţelegere, atunci când nu se poate înţelege şi ierta pe sine. Noi toţi suntem homosexuali, la un moment dat, şi un pic nefericiţi.

Reclame

2 gânduri despre “Insula homosexoasă, din cale-afară de misterioasă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.