Sufix si revolutie

465px-Revolutionary_Romania_by_C_D_Rosenthal Romania revolutionara, Constantin Daniel Rosenthal

O revolutie spalata de prefix ar suna ca o evolutie, dar ce te faci cand are tinichele de coada, scaieti pe care daca stai sa-i cureti cu migala s-ar putea sa pierzi trenul. Servesti la micul dejun o revolutie si un sufix. Un sufix pana te vezi asezat pe scaunul tau. Ai biletul in buzunar dar ai cam pierdut ceva trenuri, doamna de la ghiseu nu-ti mai face nici o concesie, daca pierzi trenul si de data asta pleci in drumetie, cu rucsac, conserva de pastai si o pereche de chiloti de schimb.
In timp ce tu te revolutionezi pe traseu fara sa stii exact ce vrei ( vrei o schimbare, schimbare de ce? de apartament? de serviciu? il dai afara si pe idiotul care te iubeste? ) sufixul inghite revolutia si te trezesti cu un branci, impins de pe trotuar pe carosabil si sute de masini violandu-ti crestinatatea si setea de dreptate.
M-am trezit de dimineata cu partea artistica erecta si ma gandesc ca daca Leonardo da Vinci a putut sa lase mistere inscriptionate in vopseluri fara sa se inspire de pe facebook sau youtube pot si eu ca admirator sa ma apuc sa dezleg la sireturi conspiratii. Miscarile browniene sunt agitatie din exces de cafea pana le pune gand rau magnetul. M-am gandit prima data la rusi, au violat ei Ucraina care era mai frumusica si mergea mai des la sala d-apoi una care face muschi doar la prasit straturile din fundul curtii. Americanii au alibi cu alegerile asa ca puteau sa azvarle doar niste popcorn si sa-i trimita pe unii la film ca sa nu mai aiba vreo surpriza ca si cu avioanele lui Putin in Siria, pleaca adica cu stirea lor dar se lauda ca le fac in ciuda. Noi nu avem presedinte de actiune rapida, doar un plagiat la ganditorul de la Hamangia, cu mana odihnind barba, ganduri mai putine ca fac zgomot. Daca macar premierul autostrangulat ar fi fost unul sa culeaga informatii ca Maria-Sa Putin … Ponta insa cerea si sfaturi. De acolo i se trage. Sufleuri de serviciu: Dr. Jekyll and Mr. Hyde. Mr. Hyde cu portavoce in Piata, Dr. Jekyll soapte de amor. La fiecare miscare de strada oriunde in lumea asta politicienii fac greseli. Nemernicul cu patalama Jekyll ii sfatuieste sa faca pe plac strazii. Pe altii sa scoata buldozerele. Orice numai sa-i convina lui, caci politicienii in mare parte sunt niste executanti, platiti in avans cu titlu de donatie. Nu stiu daca e vreo noua aliniere de planete, pare mai degraba un amalgam de kazacioc, noodles cu sos cantonez si procesiune de virgine ruland gratuit pe ecranele Uniunii Europene. Unii fug sa-si scape pielea, aia de afla mai repede. Altii tin carma vasului sa mai salveze ceva. Altii se arunca de bezmetici fara sa iroseasca vreun gand. Romania, o tara coruptibila si naiva in acelasi timp, a fost o moneda de schimb usor de obtinut in numismatica istoriei. Tinerii sunt slabiti din leagan de tarele din constiintele parintilor. Nu mai e la moda de cateva secole sa mori ranit din dragoste de tara, exista tratamente si exista medicamente, unele compensate. Si ce fel de tara e asta care ne suporta pe toti, ne mai da foc din cand in cand dar pana si atunci da vina pe Dumnezeu? Draci nu avem in gradina Maicii Domnului ca n-au investit Sfintii in alei.
Romania masturbeaza-te, dragostea mileniului e pe interes.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s