Sufix şi revoluţie

465px-Revolutionary_Romania_by_C_D_Rosenthal România revoluţionară, Constantin Daniel Rosenthal

O revoluţie spălată de prefix, ar suna ca o evoluţie, dar ce te faci când are tinichele de coadă, scaieţi pe care dacă stai să-i cureţi cu migală, s-ar putea să pierzi trenul? Serveşti la micul dejun o revoluţie şi un sufix. Un sufix până te vezi aşezat pe scaunul tău. Ai biletul în buzunar, dar ai cam pierdut ceva trenuri, doamna de la ghişeu nu-ţi mai face nici o concesie, dacă pierzi trenul şi de data asta, pleci în drumeţie, cu rucsac, conservă de păstăi şi o pereche de chiloţi de schimb.
În timp ce tu te revoluţionezi pe traseu, fără să ştii exact ce vrei ( vrei o schimbare, schimbare de ce? de apartament? de serviciu? îl dai afară şi pe idiotul care te iubeşte? ), sufixul înghite revoluţia şi te trezeşti cu un brânci, împins de pe trotuar pe carosabil şi sute de maşini violându-ţi creştinătatea şi setea de dreptate.
M-am trezit de dimineaţă cu partea artistică erectă şi mă gândesc că dacă Leonardo da Vinci a putut să lase mistere inscripţionate în vopseluri, fără să se inspire de pe facebook sau youtube, pot şi eu, ca admirator, să mă apuc să dezleg la şireturi conspiraţii. Mişcările browniene sunt agitaţie din exces de cafea, până le pune gând rău magnetul. M-am gândit prima dată la ruşi, au violat ei Ucraina, care era mai frumuşică şi mergea mai des la sală, d-apoi una care face muşchi doar la prăşit straturile din fundul curţii! Americanii au alibi, cu alegerile, aşa că puteau să azvârle doar nişte popcorn şi să-i trimită pe unii la film, ca să nu mai aibă vreo surpriză, ca şi cu avioanele lui Putin în Siria, pleacă adică cu ştirea lor, dar se laudă că le fac în ciudă. Noi nu avem preşedinte de acţiune rapidă, doar un plagiat la gânditorul de la Hamangia, cu mâna odihnind barba şi gânduri mai puţine, că fac zgomot. Dacă măcar premierul, autostrangulat, ar fi fost unul să culeagă informaţii, ca Măria-Sa Putin … Ponta însă cere şi sfaturi. De acolo i se trage. Sufleuri de serviciu: Dr. Jekyll and Mr. Hyde. Mr. Hyde, cu portavoce în Piaţă, Dr. Jekyll, şoapte de amor. La fiecare mişcare de stradă, oriunde în lumea asta, politicienii fac greşeli. Nemernicul cu patalama, Jekyll, îi sfătuieşte să facă pe plac străzii. Pe alţii să scoată buldozerele. Orice, numai să-i convină lui, căci politicienii, în mare parte, sunt nişte executanţi, plătiţi în avans, cu titlu de donaţie. Nu ştiu dacă e vreo nouă aliniere de planete, pare mai degrabă un amalgam de kazacioc, noodles cu sos cantonez şi procesiune de virgine, rulând gratuit pe ecranele Uniunii Europene. Unii fug să-şi scape pielea, ăia de află mai repede. Unii ţin cârma vasului, să mai salveze ceva. Alţii se aruncă de bezmetici, fără să irosească vreun gând. România, o ţară coruptibilă şi naivă în acelaşi timp, a fost o monedă de schimb, uşor de obţinut în numismatica istoriei. Tinerii sunt slăbiţi din leagăn de tarele din conştiinţele părinţilor. Nu mai e la modă, de câteva secole, să mori rănit din dragoste de ţară, există tratamente şi există medicamente, unele compensate. Şi ce fel de ţară e asta, care ne suportă pe toţi, ne mai dă foc, din când în când, dar până şi atunci dă vina pe Dumnezeu? Draci nu avem în grădina Maicii Domnului, că n-au investit Sfinţii în alei.
România, masturbează-te, dragostea mileniului e pe interes!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.