Trandafiri albi pentru fratele meu terorist

world-in-his-hands-78030983214

 

( de când eram copil păstrez, într-un colţ de suflet, amintirea unui film: “Trandafiri albi pentru sora mea neagră”, o parabolă )

Azi noapte l-am visat pe Dumnezeu. Stătea, gânditor, pe marginea patului.
– Ce- ai păţit, Doamne, iar ai pierdut cheia?
Nimic.
– Te-a alungat Maica din rai? Iar ai fost cu băieţii la băut până dimineaţa …
Nimic.
– Spune ceva, Doamne, sau ai venit să-mi aduci aminte să mă duc la baie, că de la o vreme numai pentru asta mă mai trezesc noaptea …
Nimic. M-am dus totuşi la baie, că n-am trecut, încă, la pampers. Când m-am întors, era tot acolo.
– Dacă ai venit să te plângi de viaţa sexuală, să ştii că o dau naibii de diplomaţie şi te bat cu perna, până ţi se usucă gura! Nici asta? Ce e, Doamne?
L-am luat cu binişorul de după umeri.
– Toţi greşim … e drept că greşeala Ta e fundamentală. Ai făcut Cuvântul. Ai făcut Omul. Şi idiotul a început să se certe şi să sară la bătaie. Din cărţi n-a înţeles nimic, mai bine trimiteai o guvernantă. Cât despre ăia de la clasele de limbi străine, acolo s-au făcut traducerile aiurea.
– Aş demisiona …
– Hait! Credeam c-ai înghiţit înapoi Cuvântul. Mă luase aşa, un fior, c-ai venit să mă ronţăi şi pe mine un pic … Cât despre demisie … în mare, te-au dat afară, dar şefuleţii te mai ţin pe postere, ca să-ţi încaseze pensia. Acum ar mai fi o problemă cu personalitatea asta a Ta, multiplă, mi-e să nu rămânem cu Allah, pe veşnicie. N-oi fi eu mama lui Ştefan cel Mare, dar ia du-te mata de fă nişte vin din Marea Moartă şi treci la treabă, că ai mult de recuperat. Şi mai vioi, mai vioi, ce dracu’, te bate la sprint Highlander?

După ce s-a aplecat Dumnezeu, mai cu luare aminte, asupra problemei, am avut timp să mă gândesc şi eu, nu la Anglia, ci la lume, aşa, în general. Îmi sărise, pe pereţi, somnul.
Deci băieţii ăştia de la ISIS au gagici ca ăia de la One Direction, numai că ăia de la One Direction plătesc taxe, mai mult decât multinaţionalele. Nici nu s-a uscat bine sângele pe obrazul Parisului că au şi început să se bage în vorbă nişte oameni care până acum păreau preocupaţi doar de moschee şi ajutor uman şi social. Cică teroriştii nu au nimic în comun cu Islamul, cu religia adică, pur şi simplu sunt nişte oameni răi. Dacă dintre golanii ăştia unul ar fi fost evreu, câţiva ortodoxi, vreo doi protestanţi, trei budişti, unul de la scientologică şi şase musulmani, eram de acord. Dar băieţii ăştia s-au antrenat şi i-au antrenat şi pe alţii prin moschei, în casa Domnului lor. Cu Învăţătura Domnului lor. Cu sprijinul reprezentanţilor lui Allah pe pământ. Ei nu îşi ascund credinţa şi pentru fiecare omor găsesc scuze în Cartea Sfântă – Coranul. Ei taie gâturi în numele lui Allah. Se folosesc de femei şi vânează homosexualii. Ei cred şi se desfată în credinţa lor. Nu e doar o rătăcire şi îşi fac adepţi prin intermediul religiei şi al moscheilor. Şi atunci cum adică nu e vorba de religie? Se folosesc de religie pentru că religia le permite aşa ceva şi cei care îşi apară religia, acum, la vremuri tulburi, nu fac nimic să îndrepte ceea ce duce la aşa ceva: supunerea oarbă şi răspunsul prin violenţă la orice impuls din exterior. Am văzut femei musulmane dând cu pietre în surorile lor. Ca şi cele creştine, ca şi hindusele. Prin ce te face mai bun această credinţă, când tu aduci durere altora? Familiile tuturor teroriştilor nu contenesc să ne spună ce băieţi buni erau aceştia, ce timizi şi cât de respectuosi. Nimeni din familie nu ştie nimic despre activitatea lor teroristă, n-au observat niciodată nimic suspect.
Şi noi, nişte veşnic proşti, negăm tot ce am învăţat cu logică şi caznă, în şcoli, ca să ne dovedim bunătatea şi omenia – valori ale civilizaţiei. Corect, dar prostia nu e pe listă.
Omul e liber să creadă în ce vrea el, doar dacă nu-i afectează pe ceilalţi, dacă nu-i omoară pe ceilalţi în numele fixului personal. Şi da, eu blamez toţi credincioşii unei religii, care ucide cu nepăsare şi care stau prosternaţi la interviu, dar râd pe la spate, la priveghi. Dumnezeu, Allah, Buddha au demisionat demult din posturile lor. Dacă ei sunt zeii care promovează Iubirea, atunci s-au mutat demult în altă dimensiune. Noi când?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s