Ce faci când te-ai pricopsit cu un mofturos?

couple

 

Dacă te-ai apucat să citeşti, în ideea că eu am vreun habar, eşti la fel de fraieră ca şi mine. Era o întrebare, mi-o pun de-o viaţă şi mă gândeam că poate, între timp, a găsit cineva, dacă nu un răspuns, măcar ceva sens.
Creşti de mână cu tata, tata – eroul de benzi desenate şi spaima păianjenilor. Ţi-a promis o îngheţată dublă, pentru că i-ai făcut cu mâna la serbarea de la grădiniţă ( “aia-i fiică-mea, fata lui băiat deştept!” ).
– Ciocolată şi vanilie, anunţă mândru.
– Mama mă întreba de care vreau …
– Mama are timp, eu ştiu că-ţi plac ciocolata şi vanilia, aşa că nu mai pierdem timpul.
– Îmi place aia de căpşuni …
– Bine … bine, nu ne mai certăm, căpşuni şi ciocolată şi mergem acasă.
-Căpşuni şi vanilie … şi mi-ai promis că mă dai in scrânciob.
– Iubita lu’ tata, începe meciul. Nu înţeleg deloc femeile, de mici sunteţi schimbătoare! Eu îţi luam ciocolată şi vanilie, ea nu, vrea căpşuni! Era de o mie de ori mai bună aia de ciocolată! Plus că ne-ai făcut să pierdem timp cu alegerile tale, când aş fi putut să te dau deja în scrânciob. Acum mergem acasă, că începe meciul.

– Iar iei fata pe stadion? Acolo învaţă numai înjurături … e fetiţă …
– Lasă, dragă, înjurături învaţă şi în faţa blocului, plus că la scrânciob se bate cu toţi copiii. La fotbal îi place, ce să fac?

– Cum de te lasa nevastă-ta să iei fata la meciuri? A mea urlă, dacă iau băiatul!
– Şi a mea mai vociferează, dar o fac pentru ea, să aibă şi ea linişte câteva ore … în plus, e mai plăcut decât când o duc la scrânciob.
– Ştie toţi fotbaliştii, ai cu cine sta de vorbă …
– Pe dracu’, e enervant, da’ asta-i soarta taţilor! Adică eu văd fault, ea zice “nu e fault, nu mai cerşi 11 metri!”, eu zic “offside”, ea zice: “pune-ţi, dom’le, ochelarii, nu-l vezi pe ăla din dreapta, cu un pas mai faţă?”. Bă, nici de arbitru nu pot să zic nimic … îţi spun io, femeile ruinează şi berea şi fotbalul. I-am dat să guste puţin din bere, că cică, dacă copiilor le e poftă, îi doare burtica, am crezut că o să scuipe, a dracului amăreală! Zice: “nu e mai rea decât cafeaua de la bia, pune-mi şi mie, în ceşcuţă”. Nu pot să înţeleg ce nu e în regulă cu femeile astea, domnule, de mici fac exact ce nu te aştepti.

– Gata cu fotbalul, n-o mai iei pe stadion!
– Da’ ce, mamă, eu o iau? Acuma-i mare, merge singură.
– Înjură ca un birjar, are coji de seminţe prin buzunare, ieri s-a bătut cu Miticuţă, din cauza unuia Dinamo. Cine dracu’ e Dinamo ăsta?
– Dă-i şi mata ceva de cusut …
– De cusut? Dacă ţi-oi coase io urechile, una de alta … ai crescut-o numai prin baruri şi pe stadioane şi-acum mi-ai lăsat-o la uşă, „descurcă-te mamă, dacă poţi!”.
– Aşa m-a crescut şi pe mine tata …
– Tâmpitule! Tu eşti bărbat. Pe asta cu cine o măriţi? Poate cu vreun maestru cofetar …
– Hai, bre, mamă, că nu e chiar aşa rea, s-o găsi vreun prost s-o ia la întrebări, după … Spune-i şi mata să mai tacă din când în când, să nu ardă friptura şi dacă o cumpăra meringi de la cofetărie, n-o să se supere nimeni! Măcar colţunaşi să fi ştiut să facă, da’ acum e tardiv …
– Cârteşti? Am crezut că ai crescut-o aşa cum şi-ar dori un bărbat să fie o femeie. Io zic că-i perfectă pentru idioţi ca tine.
– Zău, mamă, acuma dai toată vina pe mine … Aşa a vrut ea. Ca mă-sa, face numai ce vrea!

– Te iubesc.
– Ce dracu’, femeie, îmi spui, aşa, în faţă? Aşteaptă să zic eu mai întâi. Te uiţi la mine şi dacă vezi că aştept, privindu-te insistent, atunci spui şi tu … şi NU în public! În public, fără bibileli, fără pupături, fără declaraţii de dragoste, ce dracu’! Până la vârsta asta, mă aşteptam să fi căpătat un dram de decenţă …

– Dragule, vezi că mă strângi cam tare de ţâţă şi nu mă pot concentra la film.
– Sh, shhh, shhhhh! Ce dracu’ ţipi ca proasta, te aude toată sala!
– N-ai zis tu că nu ne pipăim în public? Am crezut că ţi-a alunecat mâna, din greşeală şi încercam să previn să ai mustrări de conştiinţă sau ruşinări publice. Să ştie lumea că te-ai însurat cu o doamnă …

– Auzi, dacă tot mă aştepţi cu acelaşi model de borş, în fiecare seară, poţi să-mi zici, măcar din când în când, că ma iubeşti, nu să tot aştepti să te trag eu spre dormitor …
– Da, iubiţel, aoleu, scuză-mă … tâmpitule, aşteptam să-mi spui tu primul şi să-mi arunci privirea aia a ta, lungă, privirea zic … Mă gândeam să mai încercăm şi altceva …
– Altceva? Altceva? Acum te duce gândul la altul, eu nu mai sunt bun! Băi, nimic nu vă mulţumeşte!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.