Tu ce valoare ii dai lui Dumnezeu?

Babel tower

 

Biserica strange semnaturi pentru a se stipula in Constitutie ca institutia casatoriei se refera doar la uniunea dintre un barbat si o femeie. Biserica nu stie nimic despre seful ei suprem. Poate cineva sa spuna ca a dat mana cu El si apoi si-a continuat viata linistit? Moise a auzit o voce. Doar nu era fraier sa zica ca era o voce de femeie cand barbatii au tinut cu dintii de suprematie de la Adam care a instaurat dreptul primului nascut. Isus e fiul lui Dumnezeu dar el nu s-a nascut prin contact direct, seminte putea sa puna si un Dumnezeu homosexual. Daca admitem ca Dumnezeu a fost singurul in Univers pana la Creatie, Dumnezeu era Tot, adica rau si bine, posibil si imposibil, inceput si sfarsit. Asta ma face sa cred ca Dumnezeu e un amestec de asexuat, heterosexual, homosexual, bisexual, confuz-sexual si lesbiana in acelasi trup. Astfel se explica si tendintele Creatiei Sale. Dumnezeu a recurs astfel la suprema masturbare si si-a vazut copilul cu ochii in vitro.
Daca Dumnezeu a impartit dintru inceput spatiul cu Diavolul atunci sansele sunt mari sa fi fost sau devenit amandoi homosexuali. Daca Diavolul e femeie atunci avem prima runda de heterosexualitate. Daca a fost mai intai Dumnezeu si apoi si-a rupt din el Diavolul atunci avem un alt asexuat si sexuat de mai multe nuante in acelasi tot.
Nu inteleg de unde vine certitudinea ca Dumnezeu e barbat si e heterosexual. Mai mult, Dumnezeu se ingrijeste si se refera in general la suflete. Sufletele nu au sex sau daca au si sunt barbati si femei atunci productia de trupuri a fost deficitara sau cu defecte de la manufacturare de au ajuns suflete de femeie in trupuri de barbati si invers.
Daca tot crezi in Dumnezeu si crezi ca totul e posibil atunci trebuie sa iei in calcul toate posibilitatile si in loc sa-ti duci trupul parfumat dar nespalat la biserica mai bine te duci cu sufletul si accepti ca daca dragostea e Dumnezeu atunci dragostea e la fel de posibil de imposibila.
Biserica Ortodoxa Romana se simte amenintata. Poate se gandeste ca la fel ca in Biserica Anglicana in curand femeile vor cere sa fie acceptate ca si preoti, o slujba care li s-ar potrivi destul de bine fiind mai miloase si mai naïve, mai intelegatoare si mai repede ajutatoare. Sau poate homosexualii ar dori sa fie preoti. Unii s-ar putea sa fie deja. Asa cum si Biserica Catolica are pedofilii si homosexualii ei. Sau pur si simplu Biserica ar trebui sa arate mai multa compasiune fata de oameni, fata de suflete. Dar Biserica nu e un spital, cum cred eu ca ar trebui sa fie, ci e o armata, armata lui Dumnezeu care ca si cea a lui Allah l-a pus pe stindard si taie si spanzura in numele lui. Ai lui Allah la scafarlie, ai lui Dumnezeu la portofel.
Nu vad nicio iubire de aproape in preajma Bisericii, vad vanzare de trupuri si de restul rochite noi pentru gaura din suflete. Si pun pariu ca nimeni nu stie pe ce parte e gaura din suflet. Sau ce tip de casatorie se oficiaza in Rai.
Granita dintre Rai si Iad trece prin mijlocul Bisericilor. Tu stii de ce parte esti?

Anunțuri

2 gânduri despre “Tu ce valoare ii dai lui Dumnezeu?

 1. Adevărul este. Este Însuși. Modul în care ne raportăm la El- fiind o Persoană, ne va marca eternitatea, pentru că suntem nemuritori. Ca în matematică. Dacă una din premise spune că triunghiul e isoscel și tu te încăpățânezi să îl consideri echilateral, chiar dacă vei declara cu emfază și tupeu că problema e inutilă, că rezolvarea ta e la fel de bună ca oricare alta, că totuna e, de fapt nu e totuna. Există cărți, există minți luminate, autoritatea supremă în materie de Ortodoxie nu e bunica mea iubită care m-a pus să copii Visul Maicii Domnului și să-l dau la alții că o să-mi fie bine… Atât a știut ea. Era pe un drum unde făcea altele, pe care eu nu le fac și bune și greșeli.
  Adevărul este. Ignoranța e un păcat mare pentru că răstoarnă valorile și induce îndoiala. Nimic nu poate compensa lipsa culturii spirituale, nici chiar rafinamentul intelectual.
  Am să înșir câteva nume. Părintele Sofronie Saharov. Părintele Serghei Bulgakov. Nikolai Berdiayev. Părintele Stăniloaie. Hans Urs von Balthasar. Genii. Ar trebui citiți. Pot fi înțeleși dacă e vorba de căutat răspunsuri.
  În Ortodoxie, în creștinism, o premisă la baza oricărei trăiri sau păreri este SENSUL. Un lucru inutil, fără sens, este un păcat. o pierdere. o depărtare.

  Sufletele nu au gen dar trupurile au- și este un motiv pentru care au fost gândite așa.
  Ceea ce face trupul înfierează sufletul- Mântuitorul a trecut dincolo cu rănile sângerând, așa L-au regăsit Apostolii, după Înviere. Ceea ce câștigă sufletul își pune pecetea pe trup. Sfinții care câștigă Harul din timpul vieții au trupurile adormite bine-mirositoare și răspândesc pace și iubire, vindecare și lumină

  Căsătoria a fost primul dar al lui Hristos- Mântuitorul În Cana Galileei.

  Așa cum un bărbat nu va naște fizic un copil niciodată așa o femeie nu are ce căuta în altar.
  Dumnezeu… Iisus Hristos… Doamne…
  Nu te păcăli. Triunghiul e isoscel. Regulile sunt clare și au ca scop susținerea unui zbor planat deasupra munților… Bucurie mare îți doresc, draga mea

  Apreciat de 1 persoană

 2. Îți trimit un text- la fel un comentariu al părintelui Stăniloaie la un fragment din Ambigua. Ai să-l înțelegi, pentru că te interesează subiectul. O viziune diferită de ceea ce poate mintea noastră să producă dar pe care o putem înțelege și asimila perfect pentru că este conformă structurii noastre. Deci…

  “Sfântul Maxim arată cum sfântul Grigorie, pus de arieni în fața alternativei – “Tatăl este nume al lucrării sau al ființei?” a spus că nu e nici al ființei nici al lucrării comune pentru că în aceste cazuri nu S-ar mai putea distinge de Fiul sau Fiul ar fi de altă ființă. Tatăl, este, după sfântul Grigorie, nume al relației. Dar relația implică doi factori între care are loc relația. Însă nu doi factori ca ființe sau lucrări deosebite. În acest caz, Tatăl și Fiul nu sunt nici nume ale unei ființe sau ale unei lucrări comune, nici numele unor ființe și lucrări deosebite, ci nume ale unor Persoane unite și distincte printr-o relație de origine. Prin aceasta se stabilește paradigma diferenței între Persoane- ființă și lucrare”

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s