Înger, îngeraş

john-travolta-angel

 

Iubesc un înger. A fost orgasm la prima vedere, căci ce altceva e fericirea, dacă nu triplu orgasm sufletesc? Stau tot timpul cu frica-n sân ca Dumnezeu să nu pornească nu ştiu ce cruciadă şi să mi-l cheme la oaste. N-am întâlnit înger mai iubăreţ şi mai cumsecade …
De pildă în rai nu există obiceiul să dărui mironosiţelor flori. Am bătut eu câteva apropouri, dar sărmanul, neînvăţat cu pământenele, îmi făcea ceaiuri de plante, tei, salcâm, codiţe de cireaşă, mătasea păpuşoiului. Într-o zi mi-am luat inima-n dinţi şi i-am zis:
– Iubitule, toate femeile primesc flori în dar. Din când în când e plăcut să ţi se reamintească că bărbatul iubit se gândeşte la tine.
– Draga mea, eu să vreau nu pot să mi te scot din minte …
Şi pune mâna instantaneu pe telefon:
– Alo? Codlea? Vrem şi noi un ficus, un trandafir chinezesc, nişte muşcate de pus la geam … ce zici, mamă, luăm şi nişte cactuşi?
A doua zi m-am trezit locuind în grădina botanică. Dragul de el e şi ecologist, cu el alături nu mă tem de încălzirea globală, toată ziua umblă cu stropitoarea. Când mă vede mai palidă, îmi vâră câte un ghiveci cu muşcată sub nas, să respir oxigen rarefiat.
Altădată am văzut-o pe Popeasca înfulecând un tort de ciocolată pe nerăsuflate şi m-a luat aşa o poftă … Ştiu că nu face bine la talie, dar eu iubesc un înger şi ăştia-s mai dolofani, nu se supără …
– Iubitule, parcă aş mânca o prăjitură …
Citea ziarul, am crezut că nu m-a auzit. A doua zi, când m-am întors de la piaţă, am crezut că am nimerit în studio la Masterchef.
– Doamnă, gustaţi puţin cataif … sau poate puţină sarailie?
– De o savarină ce ziceţi, doamnă?
– Ecler … cu ciocolată sau cafea, cu cremă de vanilie …
– O bavareză?
Era plină casa de maeştri cofetari. Unul scotea cozonac cu nucă din cuptor. Altul îmbrăca spuma de fructe în ciocolată şi peste toate ningea cu zahăr vanilat.
Când m-a prins spălând geamurile din priviri, la vitrina cu mărgele, m-a împodobit cu nestemate, de credeam c-o să mă ia ruşii de cloşcă evadată din seiful bancar şi-or să mă caute de puii de aur.
Sunt momente în care pur şi simplu simţi că mori de fericire. Aşa e dragostea pentru un înger.
Ca să nu i se ofilească penele de la prea mult stat în casă, având în vedere că în rai umblă dezlegat, sărind într-un picior pe păşuni cu trifoi din care izvorăşte mierea precum mirul din icoane, am zis să ieşim şi noi la un grătărel, la un mic, o serbare câmpenească. M-a dus la un parc de distracţii, se temea să nu-mi pierd simţul umorului. După câteva ture într-o drăcie de-i zice montagne russe, a trebuit să traduc picioarelor de la unul la altul, că nu se mai înţelegeau între ele. Inima se agăţase cu unghiile de carcasa toracică şi râdea cu gura până la urechi. De fericire.
Mi-e şi frică să vorbesc despre sex, până nu verific dacă Chippendales, Jack Nicholson şi Channing Tatum nu sunt prinşi la filmări, cu contracte solide. Sau dacă Borcea mai e la mititica.
De dragoste nu e nevoie, ne-a binecuvântat Dumnezeu … e plină casa de porumbei albi şi căcaţii aferenţi.
… iubesc un înger.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.