Dumnezeul mamei lui

Heaven-Hell

L-au biciuit, l-au umilit in fel si chip, l-au rastignit, l-au scuipat si daca noodle-sii ar fi fost trimisi la export mai devreme l-ar fi trimis lui taica-sau intr-o valiza. Ca sa-i intarate si mai tare fiul lui Dumnezeu s-a uitat la ei si s-a rugat Tatalui sa-i ierte ca-s prosti de nu stiu ce fac. Sfidand perioada de doliu au inceput sa joace darabana cu degetele pe masa din crasma asteptand razbunarea cerurilor, o apocalipsa, o durere de ficat macar. In schimb Tatal l-a inviat parca pentru a demonstra ca oxigenul rezista in acelasi procentaj chiar daca tampitii respira in exces. Apoi l-a luat la cer, ceea ce ne spusese ca se intampla dupa moarte. Adica l-au omorat, l-a inviat, l-a omorat, il tine viu pentru ca-i place sa ispaseasca. Pentru ca nu se intampla nimic au inceput sa-i puna in carca tot ce era de prisos: molime, furtuni, puiul cu trei picioare, nevasta cu gura mare si valul de pe ochi. Pentru ca tot nu reusisera sa-L enerveze nici macar de-un cutremur mai acatarii au inceput sa-L joace in travesti. Au recreat ei tot ce crease El, schimband fata planetei. Daca tot nu I-a dat nimeni in judecata au hotarat sa-L omoare poate le mai iese de-o iertare. Unii L-au ridiculizat infruntandu-L. Altii L-au venerat cu pretul afisat pe maneca. Altii I-au gandit in amanunt sfarsitul folosind imaginea creata de ei insisi – o clona razboinica cu aspiratii pipernicite. Cand pana si particula Lui refuza sa dispara au intrevazut raspunsul. Explicatia. Orice lucru, fiinta, fenomen pe care incerci sa-l subjugi, sa ti-l subordonezi adicatelea, il explici. Pentru ca nimanui nu-i mai pasa de acorduri si ortografie, de adunari si imaginatie creatoare, stapanii banilor au investit in studii care au inlocuit mancarea cu provenienta in gradina din jurul casei cu compusi triviali si degraba alienatori ai sanatatii si conceptiei despre viata. Si pentru ca trebuiau sa poarte un nume li s-a spus conspirativ “un grup de cercetatori britanici”. Facandu-l pe Dumnezeu una cu pamantul, modelat apoi sub forma oalei cu cioc in expozitii de arta pompoasa, s-au orientat si spre sinonime incepand cu niste antonime. Au explicat de ce suntem sanatosi sau bolnavi, veseli sau tristi, atractivi sau respingatori, flamanzi sau satui, prosti sau destepti, curvari sau abstinenti.
Pe sinonima au abordat-o mai greu. O pretioasa si o fudula. Dar si-au dat ei repede seama ca-s tot aia de I-au tras sapca pe ochi lui Dumnezeu asa ca au luat la puricat si Iubirea. La urma urmei e doar o formula chimica. Vai si amar de ce a mai ramas.
Timpul e pulsul lui Dumnezeu, fiecare bataie de inima e o parabola a vietii. Iubirea e singura lui muza cu drept de vot. De un singur lucru si-a patat nemurirea, a refuzat si s-a dat batut.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s