Agent 49-77-42

devil girl.JPG

“Devil girl with big horns” by Andrew Jossht.

 

Agent 49-77-42
( 49 de ani, 77 de kile, 42 la pantofi )
– Doamne, trebuie că e ceva serios la mijloc, dacă m-ai chemat iar în parc. Înafară de doi ţânci, la groapa cu nisip, toate serviciile îşi trimit agenţii aici, pentru revista presei. Ce pisici plimbăm noi pe-aici, ne ascultăm unii pe alţii?
– Bre, da’ mult mai vorbeşti! Pe noi nu ne ascultă nimeni, că noi n-avem căşti. Am o misiune pentru tine …
– Ei, nah! Prind şi eu nişte filmări în Caraibe?
– Nu, drăguţă, te duci la dracu’!
– Da’ îngerii ce au? Adică pe ei îi angajezi cu carte de muncă, cu concediu şi asistenţă medicală incluse în pachetul salarial şi tu-ţi cureţi noroiul de sub unghii cu part-timer-i şi colaboratori?!
– Îngerii s-au întors jumuliţi, i-am detaşat la sala incubatoarelor, să le crească puful. Şi-a făcut dracul scut antiangelic!
– Sfinţii? Pot să te superi pe mine, da’ le dai cam mult de băut, au început să râgâie în biserică …
– Sfinţii-s pe toate icoanele, nici n-apucă să bată la poartă, că-i miroase Talpa Iadului.
– Mă rog, să spunem că accept contractul … te-a apucat duioşia la bătrâneţe? Doar nu mă trimiţi cu ajutoare! Şi încă nu mi-ai spus de ce eu … mi-a sunat alarma?
– Mă îngrijorează, a început să lăcrimeze la filmele de dragoste, cum construiesc o biserică, cum îşi deschide şi el birou la aceeaşi adresă. Am ajuns să ne confundăm. Şi tu porţi atât de rar ceasul la tine, că nici timpul nu ştie pe unde bântui.
– Aici ai dreptate, enoriaşele greşesc intrarea. Da’ de ce eu? Unde sunt specialiştii cu care te lăudai în manualele de conspiraţii?
– Eşti agent sub acoperire, nici Maica nu ştie unde s-a greşit în procesul tehnologic. Ai băgat zâzania în toţi Sfinţii şi nici eu nu mă simt prea bine. Copilă, până la tine noi credeam că am dat deja definiţia cuvântului ‘confuzie’. Du-te dară şi spune-i că-i frumos, da’ să fie cu cuvintele tale!
– Doamne, ai văzut ce-i dau pe mână ăia de la servicii lui James Bond? La mine nu-i trecut nimic în procesul verbal!
– La tine orice plus poate declanşa apocalipsa! Mai bine ne rezumăm la ce ştim.
– Măcar să-mi fi dat şi mie un gadget, o şăpcuţă care să-mi facă gândurile invizibile, o vestă fosforescentă pentru gloanţe cu ochelari, un scuter scutit de taxe vamale …
– Alea nu-s gadget-uri, sunt mofturi! Bine, te mobilez cu un gadget, dar fii cu băgare de seamă, că acum toate-s făcute de chinezi şi ăia-s mici şi nu pot sări peste perioada de garanţie! 
– În fond, ce vrei să-i fac, Doamne?
– Stimulează-l un pic, mai pe înţelesul tău, dă-i cu fustele pe la nas! Nu promovează îndeajuns femeile în politică şi alea cu care se laudă par travesti-uri. Mă plictisesc. Am chef de ceartă şi n-am cu cine! Am trimis Rusia să scape de nişte bombe, tot acolo unde le şi vinde, iar el a pus-o de acord cu aliaţii! Unde sunt războaiele de altădată? Cruciadele?! Neprihănitele … eh?!
– Şi tu vrei să mă duc eu să-l ţin de nas, ca să nu strănute în batistă? S-o fi pricopsit şi el cu vreo alergie, la câţi aditivi alimentari circulă liberi! O fi îmbătrânit şi se mulţumeste cu un vin mai molcuţ şi o seară la Moulin Rouge. Nu mai bine îi trimiţi de ziua lui nişte balerine?
– Şi eu ce fac cu toată eternitatea asta pe umeri, mă bat singur?
– Mă rog … cam cât de întărâtat îl vrei? Aaaaa … în rai nu se aplică sistemul metric, dosarul e cam subţirel, iar fetele alea de la trasul cu urechea au dezertat deja! Acu’ tre’ să încep să caut pe unde şi-a băgat obositul coada …

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.