Buba la cap

father-mother-baby-hands-life-art

Taiam ceapa pentru parjoale, genele se spalau pe ochi cand nasul imi impinse privirea in sus si l-am vazut in cadrul usii. Palpitatiile scapate de sub control au fugit pana in varful degetelor, o miscare de balet pe poante obosite, un tremolo de harpa ciupit de ureche. Iubi isi obliga privirea sa emigreze pe bombeuri, curajul barbatului inchide un cerc cand da piept cu nelamuririle femeilor. Grija lui nu e sa evite nenorocirile ci sa gaseasca o explicatie logica si cu coeficient de frecare minim pe cromozomii XX. Tinea in brate copilul care zambea fericit de sub o masca subtire de nisip brodata cu arabescuri de apa sarata, manuind o sabiuta incropita din cureaua pantalonilor. Uzand ilicit de o indemanare de magician tricoul lui taica-sau i se transferase pe crestet, adunat pretios intr-un turban de beduin. O maneca ii alunecase pe ochisor si dragul de el sufla indarjind obrajorii lasand vederii o umbra rosiatica pe frunte.
– Si-a spart capul …
Daca Iubi n-ar fi avut prezenta de spirit sa ma prinda cu mana de talie m-as fi prelins fara simtire pe gresie. Copilul, prins intre noi, imi acoperea fata cu pupaturi gingase si umede, prinzandu-ma cu manutele de dupa gat si rostindu-mi numele ca o incantatie in timp ce rugozitatile de nisip se scurgeau ca dintr-o clepsidra de pe fetisoara lui dulce la mine in sutien.
– Cum si-a spart capul?
– Eram la leagane, m-a rugat sa-l imping putin mai sus, si-a ridicat manutele ca si cum ar fi vrut sa zboare si atunci a cazut … n-am mai apucat sa-l prind … Nu cred ca e nevoie sa mergem la doctor.
Imi venea sa-l strang de gat pe Iubi, sa-l bat pana isi dadea suflarea. In acelasi timp constientizam ca ar fi fost nedrept, doar o supapa. Oricat de tare ai incerca nu poti sa feresti un copil de toate vanataile, zgarieturile, durerile care tin loc de invatatura. Cu fiecare lacrima un set nou de pene ii creste pe aripi ajutandu-l sa se inalte cand ii vine timpul sa zboare. O mama simte pana la epuizare suferinta copilului in timp ce tatal, dupa un soc scurt, incepe sa se scalambaie in incercarea de a-i abate atentia si a-l face din nou sa rada.
Am pansat copilul, n-am putut sa-l tin prea mult in brate pentru ca incepuse sa ma imbranceasca in cursa lui continua de a se indragosti de lucruri noi. A trebuit sa ma intaresc de fiecare data cand Iubi lua copilul la joaca. Stiam ca-l iubeste si ca l-ar apara pana la pierderea sinelui dar tot aveam nevoie de cate o vodca mica cat sa nu ma ia cu tremuraturi pe cord.
La vreo cateva saptamani de la epuizanta intamplare m-am trezit cu administratorul la usa.
– Doamna am venit sa va anunt ca vi se dubleaza taxa de intretinere a spatiului de joaca avand in vedere ca aveti doi copii care isi petrec timpul acolo.
– Spune domnule ca nu-ti mai ajung banii de bere la bufet nu-mi adauga copii din oficiu la intretinere …
Administratorul isi miji ochii si-mi facu plictisit semn cu mana sa arunc o privire pe geam.
Iubi cu copilul in brate aluneca pe tobogan chiuind de fericire in timp ce mamele copiilor din vecini il priveau cu virtuoasa oroare iar tatii cu admiratie bine pitita la subsuori.
– Stii ceva nea Mardare, poti s-o si triplezi daca te aranjeaza, mi s-a facut o pofta nebuna sa ma cobor la mintea lor.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s