Iubi, poveste fără sfârşit

Charlie-Sheen-on-Two-and-a-Half-Men

Eram la serviciu, şefa făcea ca trenul prin birou, și eu şi fetele priveam cu spaimă-n urechi şi nici prin gând nu ne trecea să ne arătăm supărate, altfel ne ţinea peste program. Gata să semnez finalul de lucrare, aproape că am sărit de pe scaun când mi-a sunat telefonul. Era mama:
– Da, mamă, ce s-a întâmplat? am şuşotit terorizată de discreţie, sunt încă la serviciu şi nu pot să vorbesc.
– Ai uitat să laşi geamul de la bucătărie deschis.
– Când nu-s acasă Mâţa stă mai mult la tanti Vica, la parter, îi las acolo de mâncare.
Mâţa era o afurisită de pisică care zgâria şi scuipa ori de câte ori mă apropiam de ea, dar care mă frecventa de câte ori găsea geamul deschis, astfel că toată lumea ajunsese să creadă că e a mea. De dimineaţă închisesem geamul de la bucătărie, nu ca s-o enervez şi mai tare pe Mâţă, care în caz de migrenă zgâria uşa de la intrare, ci pentru că îl dădusem pe Iubi afară din casă, după o ceartă animată. I-am scos pe uşă afară şi bulendrele, ceea ce m-a făcut să întârzii la serviciu. Scaraoţchi îşi făcuse agenţie de detectivi particulari şi lucra pentru Iubi, ținându-mi-se de urme până la birou, suflând în cărbuni, pe sub scaun.
Înainte, când mă înşela, ascundea cu grijă dovezile, acum găseam bileţele de amor în toate buzunarele. Schimbasem până şi înălbitorul, ca să fac nevăzute urmele de ruj. Când am deschis ochii de dimineaţă era deja cu mâna pe telefon, abia de mai făcea faţă mesajelor.
– Eşti în faţa blocului? Vezi că am lăsat o cheie la tanti Vica.
– Aveţi televizor la birou? Dă pe ştiri …
– Doamne! A luat foc blocul?
– Nu, ţi-ai uitat iubitul pe balcon.
De trei ori am scăpat telecomanda din mână înainte să-l văd zâmbind încurcat, pe tot ecranul. Iubi dădea interviu ştirilor de la ora 5.
‘Plecasem în grabă de-acasă şi-l închisesem pe balcon. Poate eram supărată …’, îşi dădea timid cu părerea. Simţeam deja o mână de nervi dându-mi târcoale, abia aşteptând să-mi sară la beregată.
Mi-a sărit până și tocul de la pantof când şefa a dat cu uşa de perete, după care a rămas cu gura căscată, privind ecranul televizorului.
– Ăla nu e … ?
– El e!
– L-ai uitat pe balcon? Ia-ţi geanta şi du-te! Mâine nu vii la serviciu, în caz că te urmăresc paparazii. Nu vreau să lăsăm impresia că suntem o firmă de feministe împuţite. N-ai plecat???
Când am ajuns acasă, pompierii îi livrau pizza. Erau vreo 6-7 feluri de pizza, de la restaurante cu dorinţă de succes dar cu buget minimal şi care beneficiau acum de reclamă naţională graţie audienţei uriaşe. Am fost înjurată şi huiduită. Bărbaţii cereau să fiu scoasă înafara legii, femeile făcuseră rost de pancarte, pe care afişaseră oferte cu minute gratuite de vorbit la telefon şi altele mai fierbinți, de primire în spaţiu. Iubi a cerut pompierilor să fiu protejată de furia mulţimii, ceea ce a dat naştere unui val de suspine şi aplauze. După ce i-am deschis uşa de la balcon m-a luat în braţe, în bătaia camerelor de luat vederi, nu ne mai lipsea decât să primim viza Schengen pentru ca fericirea să fie naţională! 
Pentru Iubi repetiţia nu era mama nimănui aşa că în scurt timp am ajuns comicii vestiţi ai ecranului, amanţii secolului XXI, Tanţa, Costel şi-o pisică, căci Mâţa prinsese drag de reporteri când îmi sesizase aversiunea din sânge.
Am primit mai multe oferte de la televiziuni, să punem cap la cap înregistrările pentru un reality show şi dacă se poate, să mă las şi eu uitată pe balcon sau înfăşurată în jurul unui cearceaf, între etaje. La serviciu, şefa mi-a propus să împărţim biroul pentru a fi la curent cu degetul pe rană. Iubi are parte de cereri în căsătorie planetare, nu m-ar mira să intre şi în vizorul extraterestrelor, via satelit. Când vin de la serviciu găsesc balconul plin cu necunoscuţi care pretind că i-am uitat acolo de dimineaţă. Mâţa se freacă de picioarele martorilor oculari. Iubi e fericit. Ca să dau afară din casă aşa o minunăţie de bărbat ar trebui să fiu nebună, dar conform contractului prenupţial nu am voie să fac pe-a nebuna. Trăiesc cu ideea că-s intriga unei legende cu rază lungă de acţiune.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.