Francheţe în frac

pinky

Zăceam moleşită, atârnată de acul orar, undeva între un vis cu Iubi şi trezie, când i-am simţit palmele fierbinţi mângâindu-mi braţul. Carevasăzică o dăduse dracului pe platinata cu prea mult creier şi tot atâta silicon şi se întorsese cu mine acasă. Era ziua lui Iubi, care mă părăsise cu luni în urmă pentru o finanţistă şi se părea că noua mea rochie, cu decolteul înfipt în buric, îi întunecase iar morala, târându-l de gât înapoi acasă. Începu să mă tachineze cu ciupituri mărunte de-a lungul braţului, lăsându-şi degetele să alunece între ele, ca respiraţia improvizaţiei pe claviatură.
– Simţi?
Şi încă cum! Hei! Asta nu era vocea lui Iubi … agăţasem unul nou-nouţ. Punea pe silabe îndeajunsă răguşeală cât să simt înţepături în degetele de la picioare. N-aveam curajul să deschid ochii, de frică să nu dispară. Nu ştiu cu ce păcălisem norocul, dar ăsta era fierbinte ca un tăciune aprins şi deja îmi sfârâia pe piele. Mă atinse pe gât şi toate celulele din corp se aliniaseră sub mâna lui, închipuindu-se că-s vreun soi de planete. Se bâţâia în mine o curiozitate la vârsta tinereţii. I-am prins mâna, încercând să i-o trag spre sâni, acolo, din lipsă de silicoane, nişte magmă fără nume începuse forfoteala dinainte de cutremur. Îşi trase mâna când abia se împiedicase de-o margine. Ăsta era din ăia răi care te trimit la nebuni, după care scot legitimaţia de psihiatru.
– Ce simţi?
Îşi lăsase mâna pe picior şi jur că simţeam cum pielea se trage de pe mine, să i se lipească de unghii. Îmi lua şi interviu. Era orb, nu vedea că înafară de mmm-uri nu puteam nici să dau ora exactă? De fiori nu-i nicio criză mondială, aşa că mă tăvăleau fără milă. Printre icnete şi oftaturi, ba chiar şi câteva împărţeli de impresii cu Dumnezeu, am încercat să-l prind de mână, dar s-a tras înapoi. Poate era ruşinos … I-am trecut, ca din greşeală, mâna peste dunga pantalonului şi l-am prins de … elastic, că nu avea curea. Fandosit, venise cu pijamaua la el. Bărbaţii erau din ce în ce mai siguri că le pică o tută la aşternut, aşa că veneau cu valiza făcută, ca borţoasele la spital.
– E trează!
Asta nu mai era vocea lui … Cam cât băusem la petrecerea lui Iubi? N-aş fi crezut despre mine să fiu aşa aventurieră. Adusesem doi cu mine acasă … sau câţi adusesem?
Am deschis, precaut, întâi jumătate de ochi şi o lumină nesimţită mi s-a vârât sub pleoapă, aproape orbindu-mă. De-o parte şi de alta a patului stăteau doi bărbaţi, îmbrăcaţi la fel. Gemeni? Dacă ar şti mama, m-ar pălmui şi la vârsta asta.
– Ne auzi? Cum te simţi?
Cum, deja s-a terminat? Să fiu a dracului, probabil fusesem în comă alcoolică. Niciodată să nu ai încredere în foşti, mai ales când îşi pun la bătaie troianul, la propria petrecere. Mirosea a antiseptic, ăla nu era nici Paco Rabanne, nici măcar Hugo Boss şi frumoşii aveau nişte bonete ciudate pe cap. Rotind gâtul cât să urlu spontan, m-am dumirit, cu chiu cu vai, că eram la spital. La primul scrâşnet, unul din frumoşi m-a reaşezat confortabil, liniştindu-mă. Nu ştiu cum, dar toate visele mele erotice sfârşesc în tragedii. Mă consolam cu ideea că totuşi nu-l blocasem pe vreunul, împiedicându-l să-şi vadă de serviciu. Analizând în amănunt situaţia, am realizat că încă ţineam o mână pe elasticul pantalonilor cu diagnostic în minte. L-am mângâiat absentă pe … nici de burtă nu avusese bunul simţ să-şi facă rost. Îmi reveneam, pentru că începusem să simt jenă. Mi-am vârăt mâinile în buzunare, nu ştiu ce-mi scăpase pe gură, dar măcar pe pipăieli să rămân stăpână.
– Ai alunecat pe marginea piscinei şi te-ai lovit la cap. Eşti la spital.
Mă tenta să fac pe-a proasta şi să mai rămân, o vreme, în incertitudine cu frumoşii ăştia doi, dar parcă îmbătrâneam mai repede decât ei. Mi se mai vârau cu de-a sila în ochi şi nişte sclipiri de verighetă. După privirile lor, curat zâmbitoare, nu-i hărţuisem îndeajuns cât să-şi facă de lucru la Curte, oare avocaţii lor cum arătau?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.