Turbulenţe

man plane

Am atacuri de panică de amplitudine imprevizibilă, când decolează avionul. Nebunia mă împunge din fundul stomacului, după care urcă, ţanţoşă, în gâtlej şi nervii se prăpădesc de râs pe mine. După nişte rendez-vous-uri cu unul care dădea meditaţii repetenţilor de la beţivii anonimi, am rămas cu o stânjeneală în a mă arunca, ca o disperată, în băutură. Ăla-mi zicea că pentru femei se recomandă întotdeauna ‘classy’.

Valiza se târâia, fără tragere de inimă, după mine, când ochii şi-au atârnat de gene un semn cu ‘nu deranjaţi’. De după retină, i-am dat brânci curiozităţii, să se ducă să vadă ce dracu’ se întâmpla. În faţa noastră un pantalon sucombat pe dungă plimba cel mai interesant dos pe care-l văzusem de la o vacanţă în Grecia încoace, posesor elen care mă arestase pentru periclitarea anchetei unui furt de costum de baie. Ştiaţi că poliţiştii de plajă se prezintă la datorie doar în chilot cu vipuşcă şi chipiu?

Când cel de acum s-a mai şi aplecat, mai târziu, după îmbarcare, să ajusteze nişte centuri de siguranţă, n-am mai apucat să-mi prind mâna de buzunar, s-a dus … şi dusă a fost! Splendoarea cu aer de steward cu experienţă s-a întors şi cuprinzându-mi bărbia în căuşul palmei mi-a sărutat aerul de lângă ureche. Căsătoria nu ne-ar fi fost recunoscută în România, deşi aveam cupolă, aveam clopotniţă, aveam şi toacă, numai popă care să ţină slujba n-aveam de unde! M-am trântit, bosumflată, pe locul ce se culcase deja pe bilet şi m-am trezit, fluierând, când în faţa mea s-a lăsat să cadă, leneş, un măsliniu. Nu degeaba le e apariţia ca o dietă mediteraneană, şi ăsta avea pielea unsă cu ulei de măsline, presărată cu o boare de păr – tura de noapte, nas împiedicat la mijlocul drumului şi privirea uşor condimentată. N-am apucat nici să oftez, când o hârcă dinţoasă, cu părul ridicat, adolescentin, în vârful capului şi ochelari de soare cu cristale ceţoase i-a apucat obrajii între palmele zbârcite şi moi, lipindu-şi buzele, hulpavă, de ale zeului de Mare Egee. I-a tras, printre dinţi, toată suflarea. M-am frecat la ochi, aşteptându-mă s-o respingă, dar splendidul nu avea, pe moment, gânduri complexe. Baborniţa îşi lăsase sânii să alunece pe pieptul bazaltic. Îmi salivau până şi porii astupaţi cu butoane de panică … Pe gât i se prelingea, indiferent, gustul banilor.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.