Forta contra-arhimedica

eric wallis- nude on bedEric Wallis- Nude on bed

Cartile nu-si mai deschisesera geamurile de o saptamana. Mirosea a hartie batrana si a mucegai de piele. Se agata de armura lui Don Quijote, fusese cavalerul de incredere al mamei. Se prapadise fara sa fi scapat de pe umeri povara de a o sti singura, supusa vointei unei societati careia nu-i apartinusera. Deschise volumul la intamplare. Lumina slaba la vedere a paginilor se aseza ca o haina veche de casa pe ranile deschise , vasale obediente puroaielor, modestii comode si tamaduitoare. Recita cateva randuri in ritm de psalm asteptand masina politiei. Era convinsa ca sufletul batranei mame ramasese aninat de vreo coperta care o atrasese jucausa intr-o capcana primitiv-tridimensionala precum un timbru obligat sa-si inserieze colita. In cateva ore avea sa fie deportata undeva departe, in Orientul Mijlociu. Societatea moderna progresista care guverna Vestul si Extremul Orient lasase naturii zonele in care aceasta se dovedise nemiloasa si plina de ifose. Acolo erau trimisi cei care erau considerati a fi nascuti cu handicap moral, handicap care ii impiedica sa respecte legile si regulile Fericirii Depline. Pacea mondiala obliga guvernele sa deporteze anomaliile sociale care desi putine ar fi putut perturba echilibrul considerat natural prin readucerea in discutie a Dumnezeilor si slabiciunilor fiintei umane. 

Tresari, de dincolo de ziduri sirena politiei forta linistea sa-si iasa din piele. Mangaie cu privirea rafturile nesfarsite de carti, isi stranse plansul in pumn cu obida si inchise usa in urma ei. Impinse dulapul greoi cu traduceri cat sa nege existenta despartiturii de comunicare si iesi in intampinarea autoritatilor. Ii fusesera aprobate doua cufere pline cu carti. Nu stia daca va mai apuca vreodata sa le vada suratele lasate prada intunericului si de dragul a tot ce pierduse cand le intorsese pentru ultima data spatele cunoscu teama. Teama de a nu mai apartine nimanui pe de-a intregul.

Nimeni nu mai avea timp pentru carti. Fusesera adunate toate in biblioteci nationale si fusesera angajati profesori pensionari din toata lumea ca sa faca rezumate in 2-3 pagini cat sa poata fi devorate in pauzele de la serviciu sau la masa de seara daca erai nevoit sa cinezi singur. Mama ei fusese ultima supravietuitoare. Toata viata se lasase ciobita in folosul oamenilor si pentru a o proteja pe Stefana. La moartea ei Stefana fusese nevoita sa iasa din adapost pentru prima data si sa-si cumpere de mancare. In aceeasi zi fu arestata si trimisa in judecata.

Rezervele de iubire cu grad de puritate ridicat de pe planeta fusesera epuizate. Casatoria disparuse ca forma de organizare sociala alungata laolalta cu birocratia si punerea sub acuzare a coruptiei. Vinovati fusesera gasiti designer-ii vestimentari, ale caror creatii impuneau diferente. S-a instituit goliciunea ca forma de manifestare a sinceritatii si bunelor intentii. Hainele fusesera apoi interzise prin lege. Era admis un singur sortiment de chilot purtat de femei in perioadele in care aveau dreptul sa se admita murdare. Nu existau loialitati, fidelitatea era aspru pedepsita. Oamenii se impreunau pe strazi, la locurile de munca, pe unde ii ademenea dorinta si tehnologia avansase exponential in era eliberarii de sub jugul sufletului si al moralei. Morala fusese dezbracata, obligata sa se masturbeze in public si reacceptata la limita.

Stefana suferea de timiditate si o rusine a propriei forme care o chinuiau pana la lesin. Mama o purtase in haine cusute din petece pitite printre filele de carti. Nu o lasase niciodata sa iasa din beciurile bibliotecii. Cand fu arestata, fu dusa de urgenta in sala de judecata, dezbracata si violata in direct de cei sase judecatori onorifici. Fu trimisa la inchisoare aproape fara simtire si dupa mai bine de sase luni si beneficiind de cei mai buni psihiatri nu fu vindecata. Forul suprem hotara sa fie deportata.

Din Orientul Mijlociu barbatii emigrasera spre Vest sau Est in cautarea pieilor albe dezinhibate. Parte din femei ii urmara. Diferentele de cultura si credinta disparura odata cu practicarea sexului cu bunavointa si renuntarea la pretiozitate. Pacea ocolise cu grija rugaciunile si avida de putere se aseza pe scaunul eliberat de Dumnezeu. Sau poate de data asta fusese Allah. In pesterile neprimitoare ale Afganistanului, dupa plecarea talibanilor ramasesera sa cante de leagan opiumului cateva batrane si o mana de nebune. Acolo erau deportati handicapatii sociali din toata lumea, in mare majoritate femei. Acolo o astepta Sebastian, care se masturbase in fata femeilor refuzand penetrarea.

Intr-una din hrubele reci ale austeritatii afgane iubirea si-a semnat singura certificatul de revenire la viata si timp de 20 de ani isi planui razbunarea. Din cei 18 copii, Dumnezeu isi facu timp sa-l boteze pe unul – Isus.

 

 

 

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s