Cum să alegi un soţ, la piaţă

piata

Niciunde pe linia sorţii nu alegi de cine te îndrăgosteşti. Alegi dacă îi faci loc în întîmplările tale, dar dragostea e un dat, nu o alegere. Până la a şaptea reîncarnare. Ceva mă face să cred că dragostea e lipsită de încadrări în logică şi e dincolo de perfecţiunea vămii de infinit.

Câtă vreme mai există noţiunea de căsătorie, îţi poţi însă exercita dreptul de a  alege.

Nu dau sfaturi. Dau de gândit.

Un soţ, pentru a se apropia cât de cât de statutul de ‘bun’, trebuie să treacă testul de piaţă. Adică să ieşiţi să faceţi piaţa împreună şi să reuşească să-ţi îmbunătăţească, dacă nu măcar să păstreze, buna dispoziţie de dinainte de cheltuirea banilor. Şi vorbim de lucruri simple, nu de cine ştie ce instrumente financiare, vorbim de piaţa de legume şi fructe a ţăranilor, nu de cea a intermediarilor, nici de cea a supermarket-urilor. 

Dacă refuză să meargă cu tine la piaţă, părăseşte-l fără regrete, pentru tine n-ar fi în stare să întrerupă nici măcar conversaţia telefonică cu fata de la imprimantă.

Dacă negociază până la ultimul bănuţ, dă-l dracului de cărpănos şi zgârcit, o să-ţi numere banii din geantă, o să-ţi aloce sume minime, pe bază de chitanţe şi, în general, va fi mai băgăcios şi mai enervant decât soacră-ta.

piata 2

Dacă se târguieşte obraznic, aşa face şi la curve. Vrea mult şi vrea gratis. Nu merge la curve de plăcere, ci pentru că îi place să exerseze umilinţa pe alţii. Pentru el curvele nu sunt oameni. Şi nici tu. Dacă îi respingi fanteziile agresive se va duce la curve, dar tot aşa va gândi şi despre tine. Curvele sunt femei ca şi tine, dar care au ales acea meserie de plăcere sau de nevoie. Există la fel de multe curve proaste pe cât există şi neveste proaste, nu generaliza şi nu dispreţui. Mai bine analizează cu atenţie mârlanul.

Dacă se fereşte să atingă mâna cu pământ pe sub unghii a bunicii care vinde urzici sau cea a moşului, arsă de dogoarea nucilor, lasă-l să-şi vadă singur de privilegii şi de programele anti-viruşi.

Dacă nu e în stare să flirtez, molcom, cu mătuşa cu trei dinţi, care îşi laudă păstârnacul mai gândeşte-te, nu împărţi şi povestea cicatricilor de pe coapsă cu el. Un bărbat care poate pune sfiala în obrajii unei bătrâne, doar pentru a-i face plăcere, care dă pălăria pe spate unui moş cu coatele bătucite de tabla tarabei, acela e un bărbat pe care-l vrei să te ţină de mână când plângi.

Dacă plăteşte la dublu un buchet de buruiene, legat cu sfoară de o copilă desculţă, la fel de ştirbă ca bunică-sa, şi ţi-l pune în braţe ca pe cel mai scump buchet de trandafiri, nu-i mai da drumul.

Dacă se opreşte la fiecare tarabă, să încerce bunătăţile, să se minuneze, să arunce o vorbă bună sau să ceară un sfat, fără grabă, fără să pară că-l oboseşte, scoate cătuşele şi fă-l să uite de libertate.

Dacă duce şi sacoşele, până acasă, e greu de găsit altul mai bun.

Acum să vedem şi reţeta ta de salată!


Un gând despre “Cum să alegi un soţ, la piaţă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.