Înger în ger

angel 1Sunt înger, dar nu am aripi şi nici părul nu-mi miroase a foi de dafin. E drept că uneori Sfintele îmi strecoară tămâie în buzunar, ca să mă apere de Ucigă-l Toaca şi toţi păduchioşii de belzebuţi mititei. N-am avut răbdare să-mi crească pene, am fugit de la şcoală ca să citesc, pe ascuns, snoave lumeşti. Îi eram dragă Sfintei Ana şi m-a scăpat de pedeapsă. Dumnezeu m-a învăţat că există zbor şi fără aripi. Nu sunt nici frumoasă. Când mă uit prin vise, să văd la ce se mai aşteaptă oamenii de la îngeri, mă îngrozesc. Mă îmbrac atât de prost încât nu e de mirare că mulţi mă iau drept femeia de serviciu. Măcar mâncare să fi ştiut să fac … În Rai reţetarul e limitat de numărul redus de ingrediente. Sfintele au fost obligate să deschidă şcoli de gătit pe la mânăstiri, de când omul n-a mai lăsat dragostea să-i treacă decât prin stomac. Pe mine n-a avut Dumnezeu curajul să mă lase de capul meu prin lume, înainte de a fi sigur că am înţeles de ce lucrăm noi numai pe bază de răbdare. Nu mă simpatiza în mod deosebit, dar am auzit Sfintele comentând pe la colţuri că o admira, în secret, pe mama. funny-cat-picture-angel-kitty Pentru un înger, sunt atât de anostă că până şi Dumnezeu mă trece cu vederea … iar de partea cealaltă e tot un nimic.

Îngerii sunt alocaţi funcţie de recomandări. În Rai nu există corupţie, încrederea e uzată la extrem. Îngerii frumoşi pleacă la cei iubitori de cele sfinte, la cei care nu refuză Cuvântul lui Dumnezeu. O şleampătă ca mine nimereşte de obicei la cei care nici nu vor să audă.

Dar Sfintele considerau că aveam nevoie de om. Peste recomandările Mariei nu trece nimeni. Când l-am văzut, am crezut că era tata. Arăta chiar mai rău decât mine şi avea circulaţia pe bază de Sfânta Hemoglobină, sângele lui Dumnezeu. Omul se credea el însuşi Dumnezeu şi nu avea nevoie de înger. Ăl de Sus râdea în hohote şi mă afecta la timpane. O perioadă am făcut turul împrejurimilor: muzee, parcuri şi crâşme. Să nu vă înecaţi niciodată cu apă, îngerii intră în crâşmă pentru că acolo îşi găsesc clienţii. În biserică eşti racordat direct la reţeaua Sfinţilor, Dumnezeu semnează cărţile de vizită, ca un mare provider. FUNNY_ANGEL

Ăia de se cred Dumnezeu pe pământ sunt cei mai uşor de depistat, îngerii lor au fişă la Sfântul Vasile, psihiatrul Raiului. Al meu avea Dumnezei în CV, pana la a 7a reîncarnare. Când m-a văzut a crezut că aduc veşti de la văru-său Dracul. I-am zis că sunt înger şi a crezut că fac reclamă bordelului Bunăvoinţei. 

angel 2

Dumnezeu din ceruri îşi dădea pasienţe, semn că nici el nu întrevedea vreo formă de viitor. Dacă ceilalţi îngeri sunt hrăniţi, adoraţi şi doriţi de oameni, eu am fost detestată din primul moment şi aş fi fost şi bătută, dacă aş fi îndrăznit să mă apropii mai mult. Invizibilitatea e o armă cu două tăişuri, pentru un înger. Pentru că Dumnezeu El Însuşi nu se ia la bătaie cu Dumnezeu Carevasăzică, ci trimite îngeri la înaintare, nu e de mirare că arătăm cu toţii ca nişte năluci jumulite. Ca orice femeie pământeană, de la care Dumnezeu aşteaptă să salveze lumea, aşa şi noi, îngerii, suntem abuzaţi, bruftuluiţi, chiar şi violaţi, când până şi singurătatea îşi ia tălpăşiţa şi o zbugheşte pe uşă afară.

Azi îl părăsesc pe cel apărat, căci eu însămi am ajuns să am nevoie de un înger. Un singur lucru regret, nu faptul că nu a apreciat niciun bine, ci că nu a avut nici măcar curiozitatea de a vedea dacă îi place cu răul. Deşi înţelege tot ce-a fost creat de om, n-a făcut niciodată vreun efort să înveţe îngereşte. Măcar un puf …

funny angel 3

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.