Preconceptie

giving birthSan Francisco street art

Se implineau sapte luni de cand isi luase lumea in cap. Geaba m-am tanguit, geaba m-am jeluit, si-a luat picioarele la spinare si n-a lasat nici macar o privire in urma lui. Bani, bani, voia bani. Eu crescusem in saracie, nu stiam sa cer mult. Trimitea vesti cand si cand. Il visam priponit de bidivii de amazoane cu pulpe puternice si ochi migdalati. Pruncul crestea in mine chinuind maruntaiele si punand pe fuga somnul. Rusinea ma alungase din lume si singurul acoperis caruia nu-i fusese sila era o coliba parasita in padure, de unde moartea furase un suflet fara sa-l declare la Imparatie. Popa-si pierduse ortul inseland visteria lui Dumnezeu.

S-a intors cu niste zori impurpurati, dupa zile de parjol si furie din soare. Numai barba crescuta de negura noptii ma lasa sa mi-l tin in brate. Hainele elegante de domn de la oras ma-mpungeau in inima si nu ma lasau sa-l strig pe nume. Ochii i s-au umflat in cap si cuprins de friguri m-a tras dupa el, fara sa-mi asculte vaietele, pana la marginea satului. Acolo flacai cu coasele pe umar luau drumul ierbii si-al vietii la hotare.

-Care din ei? a urlat strangandu-mi incheietura pana la durere cumplita. Care? Care ma? Care ati lasat-o bortoasa?

-Esti nebun? Lasa oamenii in pace. E al tau copilul.

Fara sa lase mania din mana m-a tarat pe ulita satului. Ma batea copilul pe dinauntru ocarand la tata-sau care ne strica tihna. Abia pe treptele bisericii a luat seama la greul ce-l tineam pe piept. 

-Jura-mi ca-i al meu! Jura in casa Domnului ca eu ti l-am facut!

-Ma jur pe viata si pe moarte, ma jur pe sufletul pe care ti l-ai vandut, pe inima pe care ai calcat, pe minunea ce va sa ti se puna pe rana. Nelalocul tau si-a gasit adapost in mine.

-Jura-mi muiere!

-Jur de la tine pana la mine …

Si-atunci mi s-au inclestat vorbele strans de pantece si din chinul Mariei brate vanjoase m-au purtat adanc in gheena Iadului si au dat cu mine de coastele Raiului. Cand cu suflare, cand fara viata, am lepadat pruncul si m-am odihnit o clipa sub plapumile noptii. Cand m-a luat lumina inapoi m-a dus pe patul cu cearceafuri moi de-acasa. Copilul tragea flamand de san si el plangea, poate de dor, poate de fericire.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s