Placebo cu arcus

statue-mischief6

Era un parc ca toate celelalte. Copaci de varsta mijlocie, nici isteti nici intelepti, tufe scapate de sub control care furau ochii curiosi si-i ascundeau in florile mici, cu petale vesnic coafate. Sedeau infoiate ca niste tiganci afurisite, gata sa-ti vare pe gat deochiul in timp ce tigani hoti de vant schimbau pe alei banci la alba-neagra. Era parcul meu, el stia cel mai bine ce faceam cu orele cand nu semnam condica. Altii aveau parcuri cu lac si gaste salbatice care tipau linistea de foame. La mine greierii cantau cu economie pastrand ceva rime pentru varsta pensionarii. Noile furnici capitaliste privatizasera casele de ajutor reciproc. Niste functionari de la primarie lasasera in urma o statuie. O truda de piatra, niste lacrimi de balada semnau pe o placa de marmura Ciprian Porumbescu. In parcul meu se ingramadeau in singuratati lucruri triste. Toate bancile, asa sfartecate din surcele, au incercat sa-mi tina de urat dar reveneam mereu langa statuie. Migrene mi se lasau uneori grele in pasi si ma fortam sa ajung sa-mi ating fruntea de piatra rece, asa nesimtitoare. Nu cunoscusem alte maini care sa-mi ia durerea. Muzica trista forta in vene o anemie a bucuriei, globule palide si disperate.

La intrarea in parc un batran cu talpi de zapada vindea baloane pe mai nimic. Am scos toti banii din geanta si i-am pus in mana.

-Nu vreau baloanele. Aer in colivie. Il aud cum plange ca ne place sa fim mintiti. Da-mi un adevar daca ai sa-mi dai.

-Acum doi ani au furat statuia de pe soclu. Primarul si-a trimis acolitii sa-i ia urma. N-au mai gasit-o. Soclul ajunsese sa ne dea fiori, plangea ca un caine fara stapan. Pentru ca primarul trecuse la penalizari banditii au aparut intr-o dimineata cu statuia. E alta. Era noapte cand au saltat-o si n-au apucat sa-i citeasca placa memoriala. Am vazut ca i-ai adus flori si am vrut sa stii.

M-am apropiat cu teama de statuie. Dupa atat de mult timp am ridicat privirea si am cautat raspunsuri in ochi. Pe soclu cineva pierduse un suflet. Nu stiam daca e barbat sau femeie, cine a fost sau ce-a cautat, daca a plans sau a fost fericit.

Parcul meu era unul ca toate celelalte. Pentru ca nu-mi doream nimic mi-au dublat portia de nefericire.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s