Dusă cu zăhărelul de cafea

gone6

N-am bani. Îmi fac rapid, în gând, o listă cu priorităţi: ce-mi trebuie? Cafea şi o bonă … ţigări … ăăă … ţigări şi, dacă mai rămâne ceva, pâine şi nişte brânză. Ar trebui să-mi caut ceva de lucru. Am două restanţe pe vară, aşa că mai bine încerc, mai întâi, să mă împrumut. Bat pe la uşi. Nu ştiu dacă s-a anunţat sfârşitul lumii, dar toată lumea m-a părăsit. N-am idee cum va trece arca pe sub podurile Dâmboviţei, aşa că mă simt în siguranţă. O văd pe administratoră. O narcisistă. Dacă nici asta nu şi-a salvat fundul, înseamnă că armaghedonul comunismului e scula cizmarului! 
– Tu n-ai plecat la filmări? mă întreabă frumos, am sedinţă, că altfel m-aş fi dus şi eu.
Aiurea, a fost deja, dar probabil au respins-o că-i prea grasă.
– Ce filmări? începe să mă intereseze.
– Sergiu Nicolaescu face un film, a pus afişe peste tot prin Regie, tu pe ce lume trăieşti? Nu-mi răspunde, nu mai am chef de controale de la miliţie, întotdeauna am crezut că eşti o ciudată. Toate mi se confirmă, mai rămâne să găsesc un popă de caro şi mă piş pe el de horoscop!
Încep să mă tem că-s de pe aceeaşi planetă cu ea.
– Nu-mi spune că se plateşte!

– Se plăteşte. Nu mult, dar te şi hrănesc, că durează aproape toată ziua. Ce mai aştepţi, n-ai plecat?
– Ce film e?
– Cu ţărani, te prinde, că tu ai origini sănătoase.
Când ajung la Buftea, nu mai erau nici roluri de găini la mezat. Încep să casc gura. Într-unul din studiouri, nişte americani filmează o versiune de farmacie a celor de ‘Pe aripile vântului’. Mare parte din actori sunt studenţi la arte. La lansarea proiectului pe piaţă, efectele secundare vor fi puse pe seama progresului. N-au pe nimeni la cafele, aşa că o doamnă cu castroane la urechi şi cu un caiet dictando, aproape ferfeniţă, în braţe, mă prezintă taburetului de bucătărie şi-mi plasează, upercut pe stânga, lista cu pretenţii.

Ideal ar fi să nu vorbesc, deşi toţi au câte ceva de comentat în pauze. Sunt toţi de acord, că faţă de cea concediată săptămâna trecută, fac cafele grozave. Nu ştiu dacă groaza de a nu fi otrăviţi nu-i face să aleagă, în aşa hal, cuvintele. Strâng zaţuri vreo două zile, după care mă trezesc cu unul cu o cameră la gât în bucătărie. Altul, care-l dirija de la spate, mă ciupeşte de obraji, după care, învârtindu-mă pe sub mână, mă plasează în grija unei doamne supraponderale. Asta mă îngroapă în garderob! Geaba mă zbat, nu mă lasă până nu termină cu mine. Când mă uit în oglindă, nu-mi vine să cred, Scarlett O’Hara, nici mai mult, nici mai puţin. Ăl de dirijează tot pe-aici îmi spune că Scarletta, aia cu CV, s-a îmbolnăvit şi fiind pe buget mic nu poate întrerupe filmările, iar eu, de sub investiţiile în vopseluri, sunt pe-aproape. Multă bătaie mai iau. Cum nu-i convine ceva regizorului, cum îmi arde două palme. Nu mai avem roşu de obraji. Vechea Scarlett se ocupase de îngropăciunea primilor doi soţi, eu trebuie să mă descurc cu Ashley şi Rhett. Ashley Wilkes face o criză de orgoliu şi părăseşte filmările. Rhett Butler îmi dă dureri de cap. 

gone-with-the-wind-quotes-8

Din lipsă de fonduri suplimentare, Rhett îl joacă de acum şi pe Ashley. Melanie e borţoasă pe bune şi se plânge non-stop că îi e foame. Porcul de Rhett mi se bagă cu totul în decolteu, la scenele cu pupături. Regizorul crede că-i creativ. Îl scuip de câteva ori, cu mâinile în şolduri, dar se apucă să-mi desfacă corsetul şi-mi calcă pe jupoane.

kiss of

Mă plâng de prea multe pipăieli şi ăla îl lasă să-mi dea replica:
„Frankly my dear, I don’t give a damn!”
Sindicatele actorilor sunt brigăzi artistice.
Să nu uiţi, Rhett, băiete:
„After all, tomorrow is another day!”

gone 2

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.