Poveste cu un hobby

towel

Copiii fac mizerie. Folosesc lingurita pe post de prastie. Lasa firimituri in toata casa in caz ca iar adorm in sifonier si uit sa le dau de mancare. Peste tot calc pe jucarii. E un cliseu deja mersul la baie in toiul noptii si oftatul sfasietor, teama sa nu trezesti vecinii cand calci pe o masinuta sau pe un mot rosu de Lego. La parcul tematic se adauga si entuziasmul tatalui. Se intoarce de la slujba si intra direct in bucatarie. Deschide frigiderul, scoate o bere, deschide servieta, scoate niste hartii. Lasa si sticla goala si hartiile pe masa. Pana la baie se descotoroseste de tot ce are pe el. Apoi apare gol-pusca, acoperit doar de un prosop care abia asteapta s-o ia la fuga. Dusul stupefiat azvarle apa pe jos, nu mai are chef sa batatoreasca calea dreapta spre scurgere. Pe principiul: nu fi ca ceilalti, fii tu insuti. Nu m-ar mira ca dopul de la cada sa tina sedinte de consiliere cand stingem lumina.
Iubi face doi pasi de dans prin camera dupa care se arunca semiud pe asternuturile mele proaspat schimbate. Barbatii cred ca termenul de ‘uscat’ se refera la smochina.
– Am un hobby! ma anunta cu ochii pe tavan si cu gandurile la dracu-n carciumioara.
– Hobbit? Ce stie sa faca? Calca, spala, da cu aspiratorul, hraneste copiii? Cand il aduci acasa?
Ma priveste ca un tolomac, cu limba in cerul gurii. Ma desfac la capot si-i arat ca mi-am pus un cercel in buric. Ii revine culoarea in obraji.
– Am un hobby mami. Unul din ala de faci ce vrei, cand vrei. Am o invitatie pentru tine. Maine, in parc. Spune-mi ca vii! Stiu ca nu e la fel de important ca mersul la serviciu, luatul copiilor de la scoala, facutul pietii, gatitul cinei … Vii? Te roooog …
N-am mai stat sa ascult si restul pentru ca mama luase copiii la Teatrul de Papusi si rar mai aveam cate o ora libera pe saptamana.
A doua zi m-am invoit jumatate de ora peste pauza de masa si am plecat sa-mi admir iubitul pe Aleea Rozelor. Isi trasese scaunul sub o umbrela mare de soare, semn ca astrul zilei era condamnat la cautatul in ceata. Purta un sort de musama inflorata si picta fete de copii. Iubi picta fete de copii. L-am rugat sa-mi faca si mie o leoaica si abia acasa am vazut ca ma facuse maimuta, cu gura pana la urechi ca m-a apucat rasul cand a inceput sa ma gadile cu pensula si Iubi a trebuit sa improvizeze. Acum copiii vor pictati in fiecare zi. Masina de spalat ma avertizeaza ca nu e platita sa lucreze si peste program. Poate ar fi fost mai bine cu un hobbit.

monkey-1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s