Graniţa vidului

white-and-black

A fost o dată ca nici o altă dată, o zi în care frumoşii s-au hotărât să scape definitiv de urâţi. Fără ei închisorile ar fi fost pline de artişti şi fotografiile s-ar fi putut debarasa de retuş. Pentru că frumosul sapă adânc, până la inimă, nu au fost exterminaţi, li s-a alocat un continent mai mic, pentru că nu era încurajată procrearea. Au fost puşi să semneze însă, toţi până la ultimul, că încercarea de a depăşi limitele teritoriale impuse se pedepseşte cu moartea. Moarte socială. Un amestec de penibil, ură, pedeapsă publică. Dumnezeu s-a autoindus în comă până la desăvârşirea planului, ca să nu fie făcut părtaş. Cu toţii erau de un fel şi de o asemănare.
Urâţii au considerat inutil să protesteze în forţă, energiile se cereau economisite căci la rândul lor sufereau de boală. Şi-au construit o lume doar pentru ei, atât de urâtă cum nu mai îndrăzniseră până atunci! Lucrurile au luat însă o întorsătură neaşteptată când mare parte din copiii născuţi în lumea decăzută erau, fără niciun dubiu, frumoşi. Pentru că nu li se întrevedea niciun viitor în niciuna dintre lumi s-a hotărât uciderea pruncilor. Prin metode umane, cu milă şi argumente de bun simţ. Urâţii nu aduseseră cu ei niciun instrument de tortură. Problemele au început să apară când toţi noii născuţi s-au dovedit a fi frumoşi, se aflau astfel într-un punct de răscruce în care se raportau la propria persoană. Se automutilau ca entitate, iar răul începuse să-şi găsească o valoare artistică. Omorurile au fost interzise. Dragostea s-a impus în faţa vieţii.
Părinţi bătrâni aşteptau, resemnaţi, să fie exilaţi din propria lume. La plecare au încercat să ia, cu forţa, şi ultimul regret. De partea cealaltă altfel de părinţi aşteptau ultimul drum. Dăduseră naştere unor copii urâţi care între timp schimbaseră radical ceea ce vedeau în ei inşişi. Între timp urâtul câştigase alegerile democratice din lumea frumoasă. Naturii nu-i poate nimeni impune menopauza, o poţi steriliza forţat, dar ea va găsi un mijloc să te facă să naşti în locul ei.

Maica Domnului îl trezi în sfârşit pe Dumnezeu, nu mai era nimic de făcut …

blackvswhitesmall

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.