Dragoste si ecologie

nest-ring

Vara se aplecase sa culeaga niste scoici si vantul ii umfla fustele. Asa se nasc brizele si marea renunta la evantai caci i se falfaie toti pescarusii. Bineinteles ca singurul ofuscat e soarele, diva divilor, imediat face bot si dispare. Meteorologii, desi satui de fitze, nu indraznesc sa-l contrazica, e in stare sa-i faca concediati.
Cat se racoreau spiritele, noi fetele am plecat la cumparaturi. Barbatii jucau fotbal pe plaja. Doua suedeze topless se prefaceau ca nu inteleg ce-i aia piele de gaina. Desi ii promisesem sa nu mai dau cu bani in stanga si-n dreapta mi-am mai cumparat un pareo, o carpa cu sex-appeal de pus in valoare soldurile, pune accentul pe miscare si nu pe calitatea pielii. Celulita nu se poate plange de discriminare. Precis o sa ma certe Petronel ca-i misc ciucurii prea repede. Am oprit la o terasa sa gustam niste merdenele si sa ne reimprospatam cu suc de portocale. Fiind destul de aglomerat am impartit o masa mai mare cu alt grup de fete. Toate din capitala. Am povestit, am ras, am descoperit cunostinte comune. Atmosfera se relaxase labartandu-se pe spatare. Am hotarat sa incercam si vinul casei ca se cerea la poveste. Langa mine o Larisa ma privea din coada ochiului. Ma pregateam sa dau drumul unei ironii ce pritocisem cand ma intreaba daca sunt ‘noua’ lui Petronel. Zic ‘da’ si-s curioasa de unde se cunosc. Imi spune ca au fost impreuna acum ceva ani si a recunoscut inelul de logodna. Petronel recicla cadourile, toate logodnicele purtasera acelasi inel, care trebuie sa recunosc era unul scump si perfect pentru imprejurare. Asa am aflat ca si bijuteriile maica-sii trecusera din mana in mana, o rochie de la Chanel, o vulpe argintie si doua scurte de dihor. Medalionul de la Cartier, care se ferea de insolatie in seif, fusese oferit doar numerelor pare. In schimb imparele se impodobisera cu o brosa din aur cu pietre pretioase. Toate prietenele fusesera cautate de cazier, discret, printr-un fost coleg de scoala inainte de logodna.

kids_sharing_lollipop

Erau alese in general persoane care manifestau grija pentru lucruri de calitate si bun simt la plecare. Avea totusi un avocat gata sa intre in scena in caz ca vreo ex se prefacea c-a uitat inelul pe deget sau refuza sa-l scoata pe motiv ca s-a ingrasat. Am avut doi ani la indemana sa ma pregatesc sufleteste pentru schisma emotionala caci un trecut asa de bine organizat si structurat nu putea duce la casnicie. Probabil nu mostenise si verighete. Desi am plecat mai saraca pentru ca din greseala si din graba i-am lasat si inelul de logodna de la un predecesor bun la suflet nu i-am purtat pica, asa am invatat sa pretuiesc mai mult banii, sa nu-i mai risipesc cauzand haos pe planeta. Si ca solutie am inceput sa folosesc mai des cuvintele. Asa m-am apucat de scris poezii, investitii spirituale lipsite de aroganta poluantilor si usor de reciclat. Nu trebuia decat sa le inveti pe de rost. Prima poezie pe care am scris-o a pus pe fuga doi barbati interesanti dar circumspecti la rima alba. Cu al treilea am asteptat intai sa facem un schimb de sentimente dar apoi a dezertat intr-o rima incrucisata si nu s-a mai intors. Lasata oarecum perplexa de evenimente am apelat la expertiza unui critic literar. Domnul in cauza a obtinut de la tribunal interdictia de a ma apropia de el la mai putin de 100 de metri. Acum scriu mai mult proza umoristica, am auzit ca destinde muschii fetei. Le reciclez numai pe alea greu de tinut minte. Nu de alta dar amatorii ma plagiaza si pleaca. Cu poanta in brate … razand …

reading-couple

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s