Dragoste şi ecologie

nest-ring

Vara se aplecase să culeagă nişte scoici, iar vântul îi umfla, obraznic, fustele. Aşa se nasc brizele şi marea renunţă la evantai, căci i se fâlfâie toţi pescăruşii. Bineînţeles că singurul ofuscat e soarele, diva divilor, imediat face bot şi dispare. Meteorologii, deşi sătui de fiţe, nu îndrăznesc să-l contrazică, e în stare să-i facă concediaţi.

Cât se răcoreau spiritele, noi, fetele, am plecat la cumpărături. Bărbaţii jucau fotbal pe plajă. Două suedeze, topless, se prefăceau că nu înţeleg ce-i aia piele de găină. Deşi îi promisesem să nu mai dau cu banii în stânga şi-n dreapta, mi-am mai cumpărat un pareo, o cârpă cu sex-appeal, de făcut pe plac şoldurilor, pune accentul pe mişcare şi nu pe calitatea pielii. Celulita nu se poate plânge de discriminare. Precis avea să mă certe Petronel că mişcam prea repede ciucurii! Am oprit la o terasă, să gustăm nişte merdenele şi să ne reîmprospătăm cu suc de portocale. Fiind destul de aglomerat, am împărţit o masă mai mare cu un alt grup de fete. Toate din capitală. Am povestit, am râs, am descoperit cunoştinţe comune. Atmosfera se relaxase, lăbărţându-se pe spătare. Am hotărât să încercăm şi vinul casei, căci se cerea la poveste. Lângă mine, o Larisă mă privea din coada ochiului. Mă pregăteam să dau drumul unei ironii, ce pritocisem, când m-a întreabat dacă nu eram cumva ‘noua’ lui Petronel. Am zis că ‘da’, eram curioasă de unde se cunoşteau. Mi-a spus că fuseseră împreună acum ceva ani, ba a recunoscut şi inelul de logodnă. Petronel recicla cadourile, toate logodnicele purtaseră acelaşi inel, care, trebuie să recunosc, era unul scump şi perfect ales pentru împrejurare. Aşa am aflat că nu numai bijuteriile maică-sii trecuseră din mână în mână, ci şi o rochie de la Chanel, o vulpe argintie şi două scurte de dihor. Medalionul de la Cartier, care se ferea de insolaţie în seif, fusese oferit doar numerelor pare. În schimb, imparele se împodobiseră cu o broşă din aur cu pietre preţioase. Toate prietenele fuseseră căutate de cazier, discret, printr-un fost coleg de şcoală, înainte de logodnă.

kids_sharing_lollipop

Erau alese, în general, persoane care manifestau grijă pentru lucruri de calitate şi bun simţ la plecare. Avea totuşi şi un avocat gata să intre în scenă în caz că vreo ex se prefăcea c-a uitat inelul pe deget sau refuza să-l mai scoată, pe motiv că s-a îngrăşat. Am avut doi ani la îndemână să mă pregătesc sufleteşte pentru schisma emoţională, căci un trecut atât de bine organizat şi structurat nu putea, în niciun caz, duce la căsnicie. Probabil nu moştenise şi verighete. Deşi am plecat mai săracă, pentru că din greşeală şi din grabă i-am lăsat şi inelul de logodnă de la un predecesor bun la suflet, nu i-am purtat pică, aşa am învăţat să preţuiesc mai mult banii, să nu-i mai risipesc, cauzând haos pe planetă. Şi ca soluţie am început să folosesc mai des cuvintele. M-am apucat de scris poezii, investiţii spirituale, lipsite de aroganţa poluanţilor şi uşor de reciclat. Nu trebuie decât să le înveţi pe de rost. Prima poezie pe care am scris-o a pus pe fugă doi bărbaţi interesanţi, dar circumspecţi la rima albă. Cu al treilea am aşteptat să facem mai întâi un schimb de sentimente, dar a dezertat într-o rimă încrucişată şi nu s-a mai întors. Lăsată oarecum perplexă de evenimente, am apelat la expertiza unui critic literar. Domnul în cauză a obţinut de la tribunal interdicţia de a mă mai apropia de dumnealui la mai puţin de 100 de metri. Acum scriu mai mult proză umoristică, am auzit că destinde muşchii feţei. Le reciclez numai pe acelea greu de ţinut minte, nu de alta dar amatorii mă plagiază şi apoi îşi iau tălpăşiţa. Cu poanta în braţe … râzând …

reading-couple


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.