Atacuri frenetice, săgeţi energetice

when-harry-met-sally

Cum îţi dai seama că relaţia ta a devenit serioasă şi de durată? Nu te mai cerţi pentru telecomandă şi apuci şi tu să vezi ultimele bârfe de la televizor? Meciurile sunt urmărite mai mult în deplasare: pe stadioane, pe la prieteni, la televizorul crâşmei? Fericirea ta e în sfârşit o prioritate?

Ştii că relaţia ta s-a maturizat şi o să înceapă să pută ca o brânză de calitate când nu-l mai vezi prin casă. Se întâlneşte mai des cu băieţii, pune punct unor proiecte mai vechi, bifează delegaţii, ca să aveţi buzunarele pline în vacanţă, şi vorbiţi din ce în ce mai rar despre copii, semn că cu chiu cu vai te-a convins să-i laşi să zboare de capul lor. Casa devine o dovadă de bunăstare, apar tot felul de obiecte superbe care nu folosesc nimănui. La aniversarea de anul trecut fiică-ta ţi-a făcut cadou o pereche de brăţări, din cele îmbrăcate în puf de struţ, roz, dar când le-ai asortat cu cămaşa de  mătase, cu magnolii, şeful şi-a scăpat cafeaua pe tastatură şi ţi-a reţinut deprecierea mijloacelor fixe din salariu. Vecina Paulina te-a găsit bătând maioneza cu un dispozitiv din acela nou, pe baterii, care zumzăia fericit ca un picamer. Când a apărut la uşă Salvarea a trebuit s-o asiguri că nu gustase din salata ta de boeuf înainte de a leşina. În timp ce Iubi se lupta cu hachiţele societăţii de consum, pentru nişte bătrâneţi liniştite, tu nu ratai nicio slujbă de la biserică, într-atât de greu îţi atârna de umeri vina (un egoism care nu-i făcea mare plăcere nici lui Dumnezeu) de a profita neruşinat de liniştea din absenţa lui. 

when-harry-met-sally-2

Păi dacă Dumnezeu ar sta numai prin biserici, cum şi-ar mai găsi El timp să ne salveze de la toate dezastrele astea în continuă mişcare?

De la interviuri televizate până la depresie n-a fost decât un pas. Ţi se părea că-l auzi în destăinuirile prietenelor, până şi copiii vecinelor începuseră să semene cu el, unii chiar îl strigau pe nume când îl vedeau … nu mai erai demult Miss Popularitate. Ajunseseşi să fii alergică la pernele de puf, plecai la serviciu cu ochii înroşiţi. Într-o astfel de zi, ajungând tu prea devreme, ai dat peste femeia de serviciu. Mânuia simultan aspiratorul şi cârpa de praf, dupa chipul şi muzicalitatea lui Freddie Mercury. Se elibera, aveai să afli după o discuţie la mila filtrului de cafea. Mai întâi a scos din borsetă o oglindă cu mâner şi ţi-a pus-o în faţă.
– Eşti tristă, cucoană, fără speranţă …
– E ceva în neregulă cu mine?
– Pe lângă faptul că arăţi ca dracul şi miroşi a acru? Atacurile energetice, astea-s problema!

when-harry-met-sally-when-harry-met-sally-2681200-1600-900

– Suntem în război?
– De la Adam şi Eva: deochi, făcături, blesteme …
– Aaaaaaa … din alea …
– Uite ce e, eu nu mă pricep să explic cu amănunte, că n-am apucat să-mi dau masteratul de când nu mai dă nimeni nimic la plagiat, dar dacă vii cu mine la cursuri, te învaţă guru cum să te fereşti de ele.

Te-ai înscris la cursuri, şi aşa nu aveai nimic altceva mai bun de făcut. Adela, femeia de serviciu, ţi-a împrumutat notiţele, să recuperezi ce pierduseşi din seria trecută. După ce le-ai studiat un lucru ţi-a fost clar: nimeni nu mai bătea drumul să-ţi ardă o palmă sau să te plesnească cu mănuşa duelului peste ochi, lumea modernă îşi concentra energiile în racheto-modelism mental, săgeţi de tip laser otrăvit, te snopea cu gândul, nu cu fapta. Mai dă-i în judecată dacă poţi! Sperai ca măcar Dumnezeu să treacă infamiile astea ale nevăzutului pe răboj, deşi când ţi-a prezentat guru chitanţa ţi-ai dat seama că şi pe pământ cerneala costa bani. Măcar ţi-a promis că te învaţă cum să le dai cu pacea peste bot instigatorilor la cruciade.

Până la sfârşitul cursului, natura ta bună a reuşit să atragă, ca un magnet, tot felul de muşte energetice. Era aşa o bâzâială în jurul tău, că te căutau pentru inspiraţie şi inginerii de la Deveselu! A trebuit să plăteşti şi cursuri suplimentare, din care să înveţi că dacă tot nu puteai scăpa de atacurile energetice, măcar le puteai împături în interes personal. De pildă, când îţi curgea nasul şi te văitai de temperatură ridicată, era indicat să te apuci să-ţi pileşti unghiile, răbdarea de tip ghişeu de Primărie îţi ia gândul de la boală.

De la o vreme începuseşi să ai senzaţia că până şi Iubi era sub atac energetic. Avea cearcăne albăstrii pe subt ochi şi-i cam tremurau picioarele … Nu prea ştiai cum să-l abordezi, bărbaţii nu cred în astfel de ‘rahaturi’. Ca de obicei, tot întâmplarea a fost cea care a primit rolul principal, într-una din seri Iubi s-a întors mai devreme acasă, stârnit de o vizită la o pinacotecă, clasicii încă mai bombardează viitorimea.
A sărit pe tine, fără autorizaţie, iar tu te dezvăţaseşi de bădăranii din acelea directe.
– Mă deranjezi, dragă!
– Te deranjez? Văd că nu faci nimic … ori poate suferi de vreo migrenă? Nu obişnuiai să faci mofturi …
– Nu, dragă, dar acum mă confrunt cu un atac energetic, de la vărul Costin.
– Ce atac, eşti nebună? Tu-i ceapa mă-sii de casă, ştiam eu că trebuia antifonată, acum îl sun!

– Costinele, ce dracu’ răspunzi aşa de greu la telefon?
– Aaa, tocmai copiam o reţetă de lasagna. Ştii că Vera e plecată la muncă, în Spania şi trebuie să mă descurc singur …
– Lila zice c-o zgândări cu nu ştiu ce atacuri de energie …
– Nu, domnule, îmi transmitea, telepatic, reţeta! Am absolvit amândoi cursurile de atacuri energetice.
– Bă, voi sunteţi nebuni, despre ce rahat de telepatii vorbeşti? Amestecaţi-vă voi mult energiile, că vă snopesc de vă merg fulgii! De-acum înainte, dacă mai ai nevoie de vreo reţetă te rog să dai telefon sau şi mai bine, cumpără-ţi o carte de bucate!
– Alea costă bani, mă, de unde, dacă n-am? Ştii că am de purtat doi copii la facultate …
– Te priveşte! Dacă o mai energizezi pe nevastă-mea îţi crăp capul!

De-atunci Iubi păstrează aportul de energie în parteneriat constant, tu nu te mai demagnetizezi şi nici nu se dispersează bunătate de căldură, după cum se obişnuise înainte.

Chiar dacă nu mă credeţi, aveţi mare grijă cu atacurile astea energetice. Nici nu ştii de unde vin şi cum dau peste tine! Unii îşi dau ochii peste cap, alţii rămân cu gura căscată …

when-harry-met-sally-1

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.