Teoria buzelor de cimpanzeu

blind_people

Undeva, pe unde nici galaxiile nu-si declina identitatea, exista planete pe care au ramas la pastrare ciornele lui Dumnezeu. Omul n-a iesit asa frumos de prima data. Darwin a intuit cel mai bine cazna lui Dumnezeu. Pana sa-i placa rodul mainilor sale, Domnul a slefuit, a potrivit dupa experienta reusita cu Cuvantul, sculptura fiind pasul inainte. Teoria evolutiei s-a oprit brusc si fara avertisment cu mult prea multi ani in urma. Apreciind poluarea si schimbarile prin care a trecut mediul inconjurator oamenii ar fi trebuit sa-si dezvolte aparatori de nas cu filtru pentru toxine, piele rezistenta la radiatii, culoarea curcubeului care sa le ascunda vulnerabilitatea la schimbarile de clima, gat lung pana la ramasitele de ozon, antene active pe frecventa lui Dumnezeu, poate si-un translator esofagian automat pentru minciuni. In realitate omul n-a mai evoluat. Nici elefantul, nici leul, nici carabusul. Prea multe schimbari profunde de mediu, dupa cum urla isteric ecologistii si speciile isi pastreaza imaginea.
Pentru ca tot ce atinge prinde viata, cum altii in povesti transformau totul in calea lor in aur, si dupa evolutia lamentabila a cuplului Adam – Eva Dumnezeu a renuntat la prototipuri si si-a canalizat imaginatia pe evolutia spirituala. Acolo se strecurasera multe erori. Nici cu Cuvantul n-a mai avut curaj, urmarea fireasca ar fi fost sa-l scrie, dar dupa cate intelesuri isi luase cu de la sine putere intre timp, Dumnezeu a preferat sa se faca citit prin interpusi. Moise s-a achitat de comision citet. Descoperind ca e mult mai benefica folosirea gandului decat a mainilor si-a facut unelte ca sa nu mai fie nevoie sa-si bage mana singur in foc. Ciornele zac asadar nici el nu mai stie pe unde, daca gaurile alea negre sunt cosuri de gunoi va trebui sa gaseasca o solutie sa mai curete din univers fara a contamina cu evolutie suplimentar. Desi cred ca ideea cu reciclarea de la el a pornit.
Pe planeta lipsita de soare toti oamenii sunt orbi. De la nastere le sunt alocati ingeri calauzitori care sa-i duca inspre imparatia lui Dumnezeu. Pe parcursul calatoriei uneori se creeaza o simbioza atat de puternica incat orbul incepe sa vada prin ochii ingerului. Planeta e departe de ajutorul nostru umanitar si dezinteresat, dar pentru iad orice e omenesc ii e drag si ii e aproape. Pacatele sunt niste pietre pe care calci sa te feresti de apa fara sa stii ca apa imbunatateste si igiena si circulatia si nici nu-i prea adanca. Pentru Moise chiar s-a dat la o parte cand a fost nevoie. Ingerii sunt o oglinda pentru inselatorie, o reflecta intorcand-o inapoi in tenebre, dar asta ii face atat de asemanatori pacatului ca pe planeta cu vazatori Dumnezeu i-a strans de la vedere.

angel-devil7x7

Pe partea stanga ingerii sunt barbati, pe cea dreapta sunt femei, din fata daca ii privesti sunt si barbat si femeie, iar vazuti din spate sunt lipsiti de orice linie sexuala. Ideea ambigua de sex ii pastreaza curati. Ingerii ii poarta pe orbi de mana prin viata, calatorind si istorisindu-le ce se perinda in jurul lor. Mintile orbilor vad intamplarea nu culoarea. Sunt ajutati sa atinga si sa guste.
Uneori, ca niste talhari la drumul mare, locuitorii iadului se substituie ingerilor, lovindu-i miseleste si retezandu-le aripile sa nu poata sa-i ajunga din urma. Ingerii se intorc acasa unde asteapta sa le creasca altele noi. Atunci orbul devine propriul inger. Cu binecuvantarea lui Dumnezeu. Unii orbi se lasa atrasi si jucati de dracii bine educati care folosesc metafora si incantatia sonora cu maiestrie. Orbul este jefuit de suflet in schimbul ochilor. Altii se desprind protejand cu trupul sufletul, sacrificand. Apoi mai e armata lui Dumnezeu. Aia isi ascut sulita si infrunta ispita. Tot un fel de sinucidere doar ca pacatul e azvarlit pe talpa iadului. Si mai putini promit diavolului intrarea in rai, sub acoperire, apoi dispar sub obladuirea lui Petru fara sa se tina de cuvant. Trupe de comando.
Cuvantul e arma lui Dumnezeu. Si intelesul lui viu.
Pe planeta orbilor diavolul nu se sfieste sa-si arate fata. Hahaha, rade Dumnezeu, la de-a v-ati ascunselea e cel mai bun.

blind-concealed-carry-gun

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s