Divizibil la doi

iser-arlechin-si-colombina( Iosif Iser – Arlechin si colombina )

 

Se dau deoparte toate zilele cu sot. Ore rumene cu sani grei framantand cozonaci. Copii agatati de picioare, cu dulceata de bomboane pe bat pe degete. Larma cu ecou adanc, pana in vintre, mese de bucatarie acoperite cu musama inflorata, sare si piper la indemana. Si lacrimi. Mai ales lacrimi. Cand ai febra, cand te poarta de nas stranutul, cand ti-e greu capul si mintea isi face culcus in poala. Ma ocolesc toate zilele cu sot si alerg in urma lor dupa mirosul de mere si scortisoara, promit sa nu le supar paritatea. Rugaciunile mele au numar impar, niste psalmi cautand in Dumnezeu firul de duh cu care a uitat sa lege in mine baierele inimii. Zilele cu sot saluta respectuos, poarta manusi de macrame toamna, esarfe si palarii scamosate de fetru. Desi bunatatea nu le lasa sa arate se feresc cu grija de epidemia imparelor, mai mult pentru copii. Copiii nu se tem de numere ascutite, numai noi adultii ne smiorcaim valoarea de sine. Zilele fara urma de sot vin pe furis, ca o haita de hiene facand parada de nepasarea senzatiei de foame.
Fugarite de influente corporatiste, grabite sa-si dezvolte spectaculos pagina de CV, zilele fara sot opresc cat sa ia o gustare pe un colt de terasa, fara niciun respect pentru aroma si mirodenii. Imparele fug, nici ele nu stiu de ce anume.
Si parca n-ar fi fost de-ajuns … mai raman de ispasit si noptile. Noptile sunt extremistele pare, razbunarea veacurilor pe intentia de imparitate. Visele mele au sechele impare, nu stiu sa cochetez divizibil la doi.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s