Divizibil la doi

iser-arlechin-si-colombina( Iosif Iser – Arlechin si colombina )

 

Se dau deoparte toate zilele cu soţ. Ore rumene, cu sâni grei, frământând cozonaci. Copii agăţaţi de picioare, cu dulceaţă de bomboane pe băţ pe degete. Larmă cu ecou adânc, până în vintre, mese de bucătărie acoperite cu muşama înflorată, sare şi piper la îndemână. Şi lacrimi. Mai ales lacrimi. Când ai febră, când te poartă de nas strănutul, când ţi-e greu capul şi mintea îşi face culcuş în poală. Mă ocolesc toate zilele cu soţ şi alerg în urma lor, după mirosul de mere şi scorţişoară, promit să nu le supăr paritatea. Rugăciunile mele au număr impar, nişte psalmi căutând în Dumnezeu firul de duh cu care a uitat să lege, în mine, baierele inimii. Zilele cu soţ salută respectuos, poartă mănuşi de macrame toamna, eşarfe şi pălării scămoşate de fetru. Deşi bunătatea nu le lasă să arate, se feresc, cu grijă, de epidemia imparelor, mai mult pentru copii. Copiii nu se tem de numere ascuţite, numai noi, adulţii, ne smiorcăim valoarea de sine. Zilele fără urmă de soţ vin pe furiş, ca o haită de hiene, făcând paradă de nepăsarea senzaţiei de foame.
Fugărite de influenţe corporatiste, grăbite să-şi dezvolte spectaculos pagina de CV, zilele fără soţ opresc cât să ia o gustare pe un colţ de terasă, fără niciun respect pentru aromă şi mirodenii. Imparele fug, nici ele nu ştiu de ce anume.
Şi parcă n-ar fi fost de-ajuns … mai rămân de ispăşit şi nopţile. Nopţile sunt extremistele pare, răzbunarea veacurilor pe intenţia de imparitate. Visele mele au sechele impare, nu ştiu să cochetez divizibil la doi.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.