Poveşti cu bărbaţi (I)

hands-touch

Caliceala femeii

Un bărbat va părăsi întotdeauna o femeie, ca să-şi împlinească un vis sau să deschidă o poartă spre libertate. O femeie va rămâne lângă un bărbat, ignorând un vis sau o nevoie de libertate. Un bărbat îşi va părăsi copilul din aceleaşi motive, găsind explicaţii despre sacrificiul nobil al construirii unui viitor plenipotent pentru copiii tuturor. O femeie îşi părăseşte copilul doar dacă e moartă, în trup sau în suflet. Un bărbat va lăsa să cadă vina pe umerii unei femei, pentru că idealurile lui sunt mai înalte şi balastul său mai nobil. De foarte puţine ori un bărbat îi poate reproşa unei femei propria greşeală privind-o în ochi, dar găseşte scuza perfectă pentru înţelepţirea prietenilor. Când o femeie stă pe concordia intersecţiei afecţiunilor a doi bărbaţi, din care unul poate influenţa cariera celuilalt, iar ea, strănutând, înclină, tangenţial, partea simţitoare spre celălalt, acela va fi de acord cu primul că femeia are o natură uşoară, care până la urmă le repugnă amândurora. Dragostea, pentru bărbaţi, nu e un fermoar, ci o pereche de şireturi, de cele mai multe ori se înnoadă gordian şi trebuie tăiate cu foarfeca şi înlocuite. Arma de distrugere, cu rază mare de acţiune, ce stă la îndemâna femeii este bunătatea. Bărbaţii nu sunt capabili de bunătate bisericoasă. În spatele bunătăţii masculine stă, fără nicio excepţie, un scop, o scuză, o încercare. Dumnezeu a evitat chinurile facerii, Isus se detaşează de durerea mamei sale, bărbatul, chiar şi când o admiră, hotărăşte pentru ea. În ziua în care un bărbat va recunoaşte sincer că o femeie îi este superioară, cerurile se vor deschide şi Dumnezeu se va prăvăli peste lume, curios să vadă de ce dracul joacă la abandon. Bunătatea femeii e gratuită, deşi se produce cu costuri mari şi nu trece, nici măcar pentru o secundă, prin zona creierului. Bărbaţii se fandosesc că e milă, o arătare care le pune piedică pe orgoliu şi le scoate pe gură faptul, superficial, că nu au nevoie. Sunt însă dependenţi de bunătate. Fără ea lumea nu ar putea exista, bunătatea e una din formele de energie primordiale. Tăcerea dintru început era confuză. Dumnezeu nu era bun, nici rău, nu avea la ce să se raporteze şi atunci şi-a zis drept. Consecventă cu mine însămi spun că s-a apucat de Creaţie din plictiseală. Când a făcut Lumina, au început să-l roadă nişte întrebări, care, sub întuneric, ar fi fost uşor de mascat. Abia Cuvântul avea să facă diferenţa. Cuvântul ştia ce e bunătatea, dar era capabil şi de răutăţi de neimaginat. Gândul nu poate fi disociat de Cuvânt, Gândul e Cuvântul mut, aflat în mrejele Facerii.
Fiind o coastă, o parte, femeia luptă pentru binele întregului. Bărbatul se consideră întreg, femeia doar o sarcină de serviciu. Preferabil să poţi delega responsabilităţile sau să alegi calea freelancer. Femeia zădărniceşte între început şi sfârşit, dă viaţă mijlocului, altfel ne-am plictisi cu toţii să trăim într-o formulă matematică. Între tartină şi prăjitură, digestia îşi roteşte bănuţii, zornăind pe voalul de pe buric.
Când vrei să pedepseşti un bărbat, fii bună cu el fără motiv, strident şi fără logică. Când dă gripa peste el, fii bună sau părăseşte-l, redă-i absolutul, oprind declinul capului. Pune-ţi inima pe semafor şi opreşte circulaţia în cerc vicios. Redă-l orgoliului, lasă-l să crape de foame pe altarul idealului, umflă-te în pene de supărare, când, burduşindu-se cu plinul de benzină premium, apasă pe accelerator şi dă bir cu fugiţii. Nu, nu e laşitate, e cercetare interioară promovată de materia cenuşie, pentru testarea sistemului imunitar.
Bunătatea stă în biserică, chiar şi atunci când preotul se laudă că o duce pe cruce.


Un gând despre “Poveşti cu bărbaţi (I)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.