Povesti cu barbati (II)

boy-and-girls

Trombon de cal troian

Era un chin sa-l privesc. Ma iubea si lupta din rasputeri sa nu se vada. Un cos pe frunte pe care il acoperea cu jumatate din cutia cu pudra a maica-sii si nesatisfacut lipea in cruce si doua benzi de leucoplast. Ma uitam in oglinda si din scalp se zvarcoleau iesind niste idei, tarandu-se pe obraji ca niste serpi de lana netoarsa, lacrimi de apa dulce uscandu-se pe fata, tragand pielea intr-o Sahara a farselor cu duduite. Buzele mi se subtiau ascunzandu-se sub limba , mute si necuviincioase.
Lumea isi deghizeaza zonele absurde in nuante fericite. Unde e culoare e nepasare cauzata de o inima usoara sau o disperare sofisticata a trairilor.
Radeam mult impreuna. Ca intr-o convorbire la telefon pentru el devenise esential sa nu ne atingem. Atinsi, barbatilor li se comuta centrul de greutate al ratiunii. Si mai e si vorba aia ca in spatele unui barbat de succes se afla o femeie puternica, adica cineva care si munceste ceea ce ii repugna celui ce preponderent gandeste. Indiferent daca a fost slobozita in lume de un barbat sau de o femeie tot o ironie ramane. Aparent pare o mostra de gandire justificabila, la fel de importanta ca si cutia cu farduri a unei femei. Un fel de ironie care bate din palme. Daca ea apartine unui barbat e doar o parte din discursul de acceptare a nu stiu carei incununari, pe cand era beat si exaltat. O ironie sub semnatura a celui ce admira conservator eternul feminin, oferindu-i cel mai important loc in viata lui, locul doi.
Pentru a se incrucisa spadele sau pistoalele in duel trebuie ca cel ofensat sa accepte provocarea. Degeaba il plesnesti cu manusa peste fata daca el impietreste neghiob, pufnind in singuratate ca matrapazlacurile astea sunt ilegale.
Desi imi vopseam parul si pleoapele, imi cumparam doar sutiene cu burete sisific si invatasem de la o senzuala sa-mi misc soldurile cu aparenta delasare, prognozele previziunilor mele cincinale in amor se inecau in malurile alcoolizate ale esecului. Cand nu stii ce sa faci si nici nu prea ai ce sa faci , cand nu stii ce se intampla dar esti pregatita sa se intample ceva ‘cherchez la femme!’. Asa am ajuns sa caut o prietena.
Ne-am inchis tustrei in camera de camin, nu altundeva ci intr-unul studentesc, si ne-am apucat serios de invatat pentru examen. Ne completam perfect. Unde-i unul nu e doar putere liliputana dar si iscodirea necunoscutului e modesta. Imi depasisem norma cu doua cursuri doar pentru ca anticipam aranjamentele de mers la culcare. Desi ma atingea ca din intamplare la orice nelamurire a ales sa doarma cu prietena mea. De sex nu se punea problema, pe vremea tineretii mele exista decenta si in exhibitii. Odata cu zorile mi-au crapat pe ochi niste intrebari mute.
– Pentru ca e o prada usoara, a raspuns evaziv.
Am luat examenul toti trei. Am baut pana la zapaceala cu toata grupa. A doua zi le-a spus prietenilor ca-s curva.
Veni, vidi, vici!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s