Un fraz si o praza

large-leek

Stau la casa. La bloc nu mai aveam loc de cuvinte. Imi tineam de gat respiratia cand urcam scarile sa nu lesine. Aici am umbra, niste copaci carora nu li s-a ofertat inca hartia de scris. Ceasul insa le ticaie. Omul a inversunat timpul impotriva copacilor.
Am si niste gaini. Ciugulesc prin poiata cotcodacind sa le las la plimbare prin curte. Curtea mi-e plina de fluturasi. Nu din cei cu praf cosmic pe aripi, nici din cei de piele intoarsa. Fluturasi publicitari. Oferte de fraze second-hand. Frazele nou-noute sunt scumpe, se vand in editii de lux. Antichitatile si cele evaluate oficial se inchiriaza la preturi piperate. Pe noi, oamenii obisnuiti, ne scot din necaz frazele second-hand. Ofertele sunt atragatoare, poti uneori chiar negocia la pret. Sunt reciclabile, ne supravietuiesc. Mai sunt si frazele vechi. Carute trezesc mahalaua de cu zori strigand sa le aduci la poarta. Frazele vechi sunt apoi slefuite putin, poleite si revandute pe profit. Cele care mor roase de boala sunt ingropate in uitare. Ascunse de noi in brosuri sau culegeri populare si ramase in grija institutiilor mai trec pe lista frazele orfane. Frazele distribuite de stat sunt ajutor social. Ele prostesc, manipuleaza, niste constructii de lemn cu forma precisa dar lipsa acuta de fond. Unele sunt recuperate in sindicate.
De-aia ma cert cu gainile, nu poti lasa niste oferte de fraze sa intervina in lantul trofic. De cand a facut Dumnezeu Cuvantul il purtam mascat in fraze de toate felurile, incalecat dar nu dominat. Subjugat se intoarce ca un bumerang in linistea noastra.
In ultima vreme mai mult tac. La radio se anunta echinoctiu si in dragoste artificii. `
P.S. Am ocolit pe cat cu putinta frazele deocheate. In timp ce relatam li se citea o rugaciune. De catre niste fraze cu puteri vindecatoare, pentru ca asa are chef Dumnezeu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s