Mi-ss dupa chipul si asemanarea lui

papusi-9

Petru lucreaza in tura de noapte cand Dumnezeu e obosit. Intr-o astfel de dimineata, Dumnezeu s-a trezit c-o ploaie de stele pe noaptea ce-ntoarsa pe dos putea fi folosita drept pilota. Cu Duhul Sfant umbland dupa cafea se apuca sa evalueze situatia. Si nu era roza. Jumatate dintre pamanteni mormaiau mahmuri, un sfert fumau la baie, daca erau 5% care sa spuna o rugaciune si alea si babe si urate. Unde erau calugaritele de alta data? Nu ca ar fi incurajat autoflagelarea dar aveau pulpa tanara, zdravana, facea sacrificiul sa-i ajunga la urechi.
Cand aparu Petru cu rezumatul stirilor ii dadu o ordonanta de urgenta, mare concurs de frumusete. Ce artista ii va prinde sfintenia mai abitir de latul clipei va fi intampinata cu covor rosu la Poarta Raiului si un loc aproape vesnic la Loja. Chipul lui merita cioplit. Pamantenii fusesera avertizati ca ale lor nu intrau in competitie, circulau in ilegalitate. Nimeni nu-si dorea artag in Rai, mai ales dupa povestea din care a scapat doar Noe. Petru, chiar daca epuizat, se anima un pic. In ultima vreme incepusera dracii sa-l distreze mai bine decat paracliserii intonand pe nas.

papusi10

Maria era pictorita. Se prezenta cu o icoana suflata in praf de aur. Dumnezeu era infatisat cu toga argintata si o aura demna de un ego primordial.
Ana aproape ca se zidi in propria manastire sculptandu-l falnic si binevoitor.
N-au lipsit cubistele, suprarealistele, impresionistele, cupletistele, mimele, poetesele imaginii, fotosopistele si nici naivele. Mai la urma m-au lasat si pe mine sa intru in competitie. La arta populara. Caci lui Dumnezeu ii place omul sarac. N-aveam nici dupa ce sa beau apa.
Am facut si eu o papusica dintr-un ciucalau ( cocean de porumb ) invelit in carpe, cu ochi din creion chimic sub frunte. Petru s-a tinut tare, ca doar nu era tocmai el sa molipseasca cerurile de apoplexie. Blasfemie! au strigat, mascand gropitele din obraji, cetele de ingeri. Numai Dumnezeu a ras.
– Nu ma deranjeaza carpele second-hand, dar de ce a trebuit sa pui eticheta?
– Pentru ca uiti cum ma cheama Doamne si m-am saturat sa tot raspund cand tuni si-o fulgeri pe Mihaela.

papusi-hertea-1

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s