Cangrene politice

Drunk woman with wine

A existat un şir de întâmplări. Mai întâi o femeie a câştigat primăria. Restaurantele au fost nevoite să ofere, la prânz, program pentru săraci. O parte din cluburile de noapte au fost transformate în centre pentru copii. S-au plantat mai multe flori şi mai puţine scrumiere, au fost încurajate munca patriotică şi adopţiile de bătrâni şi copii. Timpul de stat degeaba al cetăţenilor a fost limitat. A crescut, pe nesimţite, preţul la băutură.

Oraşul a început să arate ca o imensă sufragerie. Toate familiile luau cina împreună, televizoarele fuseseră îndepărtate de nevoile zilnice, iar fotbalul a fost divorţat de berea la terasă. A fost, în schimb, încuscrit cu picnic-uri şi serbări câmpeneşti cu mâncare adusă de-acasă, în general cu diete sănătoase. După trei ani de beţii cumplite şi amenzi usturătoare, bărbaţii şi-au închis în casă consoartele în ziua alegerilor. Fiind mai longevive, femeile reprezentau un procent important dintre alegători. Bărbaţii au preluat puterea şi au interzis dreptul femeilor la opinie publică. Femeile şi-au luat copiii şi au părăsit oraşul. Pentru o vreme nimeni nu s-a putut abţine de la fericire. Apoi s-a instaurat o stare de melancolie, uşoară, urmată, la scurt timp, de nervozitate de natură sexuală. Între timp porţile celorlalte localităţi le-au fost închise în nas. Într-o sâmbătă au descoperit-o pe Ana. Ana se născuse fără vedere şi rudele, după ce iniţial o uitaseră, au considerat că era oricum prea târziu s-o mai vadă recuperată. Ana ţinea o bibliotecă pentru copii, la marginea oraşului şi prepara de una singură gustări şi dulciuri pentru cofetăria de la intrare. Ieşise să facă aprovizionarea, îngrijorată şi de faptul că micuţii întârziaseră să înapoieze cărţile. Precis era vorba de o epidemie de gripă. În mijlocul verii!

Bărbaţii ticluiră un plan. La întâlnirea săptămânală fu tras la sorţi cel care urma să o ia de nevastă. Oficial. Ana nu avea de unde să ştie că în fiecare noapte un alt bărbat îşi punea capul pe aceeaşi pernă. Pentru o perioadă toată lumea a fost mulţumită, dar pentru bărbaţi fericirea zgândăreşte meditaţii şi luări de poziţii. Unii au început să vocifereze, apoi să ceară rărirea vizitelor pentru cei care pierdeau timpul. Se încerca o selecţie, pe valori spartane. La scurt timp au ajuns să se bată, apoi au fost raportate morţi suspecte. Soţul legitim a fost găsit în parc. Atac de cord, declarase medicina legală, după ce se zvonise că îi promisese Anei plecarea într-o călătorie de vacanţă, pentru care nu cumpărase şi bilete retur. Până la anarhie n-a mai fost decât un pas. Când a aflat adevărul, mai mult din zgomotul de fond, Ana a încercat să se sinucidă. Au salvat-o, ca s-o ucidă mai apoi într-un viol colectiv. La autopsie s-a descoperit că fusese însărcinată. Au îmbălsămat-o cu ritualuri demne de o sfântă, după care au mai violat-o pentru o perioadă, până a devenit un pericol pentru sănătatea publică. Au aruncat-o într-o groapă oarecare, ca pe o păpuşă stricată. Cei care nu au acceptat să se convertească la homosexualitate sau ascetism şi-au luat câmpii, sperând să fie iertaţi, după penitenţe conforme regulilor altor oraşe. Oraşul s-a mai chinuit o vreme să respire, după care s-a declarat învins de timp şi s-a răstignit. Nici din iad, nici din ceruri nu s-a oferit niciun voluntar care să-l resusciteze. O înviere s-a produs totuşi. Câteva femei s-au aciuat în oraş, după ce l-au spălat şi l-au dezinfectat din temelii. Au adus înapoi cuvântul lui Dumnezeu. Un Dumnezeu bărbat, care de data aceea refuzase să se implice. Femeile nu şi-au permis, nici ele, să simtă păreri de rău.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.