Dureri copilaresti

weheartit.com - @rainandgreydays

( drawing from weheartit.com – dodo@rainandgreydays)

Mama punea capcane pentru pasari. La plecare, noaptea o inghiontea intre coaste si se dadea jos din pat pe furis. Cu tulpanul pe umeri ducea paine in luminis. Cosuri de rachita stateau intr-un cot pe brate aruncate de copaci. Din buzunar scotea un pumn de seminte si le presara cu o mana tremuranda pana in foamea cosarcii. Credea ca nu stiu. Ramanea pe ganduri o vreme iar cand o simteam renuntand fugeam si imi ascundeam ochii sub plapuma. O uram pentru ca punea capcane si o iubeam peste masura pentru ca avea grija de mine.
Intr-o zi mi-a lasat clatite pe farfurie si fructe mici adunate de sub roua si cu rufe la subrat a plecat la parau. Paraul era singura noastra legatura cu lumea. Venea din deal grabindu-se sa ajunga la oameni. Pe noi ne ignora, ii placeau povestile de la ses. Ne uitase bunica aici, plecase la Dumnezeu. Mama nu ma lasa sa-l amintesc, ai lui nu-l lasasera pe tata s-o ia de nevasta. Imi promitea la fiecare ploaie ca atunci cand nu o sa-mi mai fie frica o sa coboram in sat, printre oameni, dar mie tot imi era frica de fulgere si nu mai voiam sa-i spun. Voiam sa mergem in sat si nu voiam. Nu stiam diferenta. Visam uneori oameni dar ei o facusera pe mama sa planga. Eram curioasa dar tot ii uram. Mai mult decat o uram cand punea capcane.
Am fugit la capcane. Am dat drumul fazanilor si am pastrat vrabiuta. Era mica si flamanda. Am ridicat umbrela de rachita dar n-a zburat. Se uita cu jind la seminte si din cand in cand ma privea si pe mine. M-am lasat in iarba. Am adormit. Acolo m-a gasit mama. N-a spus un cuvant. Trei zile am avut doar supa la masa, din niste frunzulite pe care le crestea in straturi. Imi venea sa plang si imi era foame. Scanceam in somn si ma tinea in brate fara pic de repros. A patra zi a facut tocanita. Am mancat tot si cand a dat sa ia strachinuta i-am prins mana si am dus-o la buze.
Mama ura capcanele, singurul pacat pentru care nu-si cerea iertare eram eu. Noi ne iubeam.

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s