Relaţii personale

under table

O priveam cum îşi rezema decolteul, generos retuşat, de mâneca fracului vecin, de fiecare dată când se servea cu garnituri şi salată. Soţul meu radia de plăcere, tinereţea ei, călărită la pas de încă neplictisita frumuseţe, îi decora pieptul tot mai pedepsit de gravitaţie cu medalii de putere, vanitate nuanţat-masculină. Radia şi de satisfacţie, probabil spectacolul, menit să mă umilească public, avea să mă determine să-mi fac bagajele şi sa părăsesc cele 11 dormitoare ale domiciliului conjugal, pierzând astfel şansa unei împărţeli avantajoase de bunuri. Cu 5 ani în urmă angajasem un detectiv particular, iar avocatul era pregătit să acţioneze la un semn. Dar nu aveam de gând să intentez divorţ, oh, nu, îi lăsam lui privilegiul de a se enerva aşteptând. Ca şi ea, şi eu mi-am expus, public, victoria zdrobitoare în faţa celei de-a 6-a neveste. Eram din ce în ce mai tinere şi mai lipsite de inimă. Lui nu-i păsa. Îşi procura imbolduri ieftine, pentru sex. Sexul e adevărata măsură a bărbatului, când pierd şi asta, pierd motivaţia de a mai păstra ceva frumos în viaţa lor, se usucă în sarcams şi resentimente.
Nu aveam de gând să le fac viaţa uşoară. Învăţasem câteva trucuri cât fusesem măritată cu el.

Fata îmi căută privirea şi acoperind-o, studiat, pe jumătate, între gene, îşi desfăcu uşor picioarele, acoperită în păcat de faţa de masă, damasc alb şi pur, lăsat până la pământ. El se sărbătorea, un muşchi îi fremăta, abia vizibil, în obrazul drept, anunţând bucuria iminentă. Îl ştiam pe dinafară. Ea nu apucase încă să cunoască mizeriile traiului în comun cu un bătrân ursuz, zgârcit şi mare amator de extravaganţe sexuale, aflat pe ultimele porţiuni de destin. Banii sunt cel mai crud mijloc de constrângere. Va plânge şi ea când instructorul de yoga va fi concediat şi lăsat pe drumuri, când hainele frumoase şi vacanţele scumpe vor ascunde rugăminţi în genunchi, uneori de la o palmă la alta, învăţătoare de minte. Copiii vor fi o unealtă gratuită de manipulare şi îngrădire a libertăţii. Oh, da, aveam de gând să-i iau o mare parte din avere! Pentru ultimii zece ani de umilinţe meritam chiar mai mult. El, impulsionat de o nouă relaţie şi un împrumut de tinereţe, va face o alta, la fel de înfloritoare. Voi folosi banii în aceleaşi scopuri: să corup, să plătesc, să stăpânesc, să ignor. El va plăti, discret, unor ziare influente să publice fotografii fără haine lăsate pe mine, eu voi pleca, fără avertisment, în vacanţe exotice, unde tineri frumoşi şi săraci mă vor ajuta să uit. Voi inaugura pentru ei un program de burse, le voi urmări cariera, dând sfaturi chiar din dormitor, până îşi vor fi terminat de plătit ratele. Eu şi el ne vom reîntâlni, probabil, pe la vernisaje, ca sponsori ai talentelor locale, ne vom saluta decent şi vom schimba amabilităţi care vor include şi rândunica din seara asta. Păcat că cina ei se va sfârşi la aperitive, e vlăguit săracul după o noapte agitată în care a fost folosit, fără scrupule, de nevastă-sa! Doar nu era să-l aduc la petreceri cu gura lăsându-i apă! În plus, mă ajuta să-mi menţin circulaţia sângelui rece sănătoasă. În lipsă, aş fi căzut în braţele avocatului care-şi pierduse demult subtilitatea. Nu mă dorea pentru că aş fi fost frumoasă, avea o nevastă cu mult mai proaspătă decât mine, nici pentru că urma să fiu o femeie foarte bogată, câştiga destul de bine, ci pentru că dădea bine în palmares: ‘Fosta doamnă X’! Numele freamătă nări, indiferent de pronunţie. Îi pregătisem totuşi rivalei mele o mică surpriză: o brunetă mult mai naturală, care s-o dezmorţească cu puţină concurenţă. O cunoscusem la coafor şi o invitasem să se mute la noi, pentru o săptămână, cât primeam lecţii de limbă franceză, în particular. Aveam de gând să revizitez Parisul şi câteva cunoştinţe mai vechi. În ultimul moment îi voi propune să mă însoţească, lăsându-l pe mâna propriei alegeri, pare exact răzbunarea care m-ar satisface!

Suntem din ce în ce mai tinere şi mai viclene …
Probabil până acum aţi adunat destulă simpatie pentru sărmanul bărbat bogat! Mare parte din avere le va rămâne totuși copiilor, după ce va fi cheltuit enorm pe propriile plăceri. Va muri fericit, poate uşor iritat că şi deştepţii trebuie să moară, în timp ce proştii nu se gândesc la aşa ceva. Mai bine că nu l-aţi cunoscut, l-aţi fi plictisit …


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.