Siluirea tacerilor impuse

 

La inceput o fi fost Cuvantul, dar Dumnezeu nu s-a tinut de cuvant. Uneori uita sa-l puna in bagaje. Uneori diavolul il intorcea pe cealalta parte. Se intampla ca si Lumina sa se rataceasca pana pe Pamant. Omul nu multumeste niciodata pentru ceea ce primeste, se plange doar de lipsuri si de pierderi, iar El glumeste cu perfectiunea, e greu sa recunosti cand ai gresit. Dar nu este exact ce le cere El tuturor? Poate uneori incearca sa indrepte, fara sa recunoasca … Cate nu se pot ascunde sub bunatate, loc e destul!
Maria nu cunostea niciun cuvant. In toata fiinta ei gandurile se tavaleau de durere dandu-se cu capul de pereti, un chin sub bara semnului de infinit, fara rostire. Desi o iubea maica-sa nu o prezenta niciodata invitatilor cand dadeau petreceri, atragand atentia asupra mezinei care recita ingereste. Maria era indesata in bratele bunica-sii, n-ar fi stiut cum sa planga. Ce semne alegi cand esti un pic suparata dar inca indeajuns de fericita? Un pic suparata pentru ca vedea doar de la distanta pe toate doamnele acelea elegante pe care domnii le invarteau pe brat, murmurandu-le ceva-uri la ureche, facandu-le sa rada cu mana la gura. Fericita pentru ca bunica impletea povesti din semne si o lasa sa pudreze cu zahar toti biscuitii din bucatarie. Ei ii placeau pricomigdalele, ceilalti copii se plangeau de nuci.
Maria nu era suparata pe Dumnezeu, nu dadea vina pe cuvinte. Oamenii faceau oricum risipa.
Timpul se desprinse de pe aripile copilariei si tacerea crescu odata cu ea. Intr-o zi se impiedica de o bordura si ramase agatata de pardesiul lui Marian. Un exercitiu de echilibru. Marian desena cuvinte, cu grija mare pentru caligrafie. Apoi se desena el insusi in ele. Tacerile conjugate impreuna devenira brusc zgomotoase. Marilena veni pe lume tot dintr-un strigat. Luand semne sa se-ncalzeasca la ele prinse din urma un cuvant.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s