Apropo

caprio

Nu prostia ne deranjeaza ci perseverenta ei. Prostia e una din intruchiparile realitatii, precum muscatele, delfinii, ciupercile si calul de mare. Doar ca nu e muta. Si insista. Am copilarit intre crasma si biserica. Unii beau cate o vodca in drum spre biserica, noi bere dupa slujba. Nu vad nicio diferenta intre bigoti si betivi, la mine in mahala locuiesc pe aceeasi strada. Toti ai mei s-au laudat cu cate o betie strasnica. Si toti care au plecat au fost dusi cu dricul si stropiti de popa cu vin.
Aveam un unchi care isi pastra asteptarile langa linia de sosire pana la ziua de salariu. Atunci batea recordul personal si-si atarna la gat medalia de aur. De mica bunica-mea mi-a spus ca-i pomana sa duci betivii acasa, daca stii unde locuiesc. In mahala toata lumea stia in ce gradina sa arunce cu laturi cand se trezea cu fundul in sus de dimineata.
De cate ori ne zarea de dupa perdele in pas de mars la poarta, pe matusa-mea o apucau pandaliile. Nu era vreun mars triumfal aducand pe ulita nevoia de Verdi ci mars! potailor care se tineau dupa noi ca scaiul de fusta evazata. Dupa ce betivul era tratat cu bors de cea mai acra speta si trimis la culcare, urma o discutie despre reputatia tinerelor fete, societate si in final recunoasterea desalata ca nimic nu contribuie mai mult la norocul in casnicie ca bautura si remuscarile de dupa.
Dincolo de faptul ca am avut ghinion ma induioseaza grija betivului cat il cari in spate. De pilda sa nu te calce masina. E drept ca vorbele ies greu, parca afurisite de-o extractie de masele si intre timp masina a dat coltul, dar intentia e acolo, trebuie insa sa fii beat ca sa intelegi.
Nu betia deranjeaza ci faptul ca-i lasi fraiele la capatul drumului si invatat cu lenea te faci ca uiti sa le mai ceri inapoi.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s