Animal pufos, de casă

hamster

Nu s-a mulţumit să-mi arunce iubirea în coşul cu rufe murdare, mi-a lăsat pe cap şi hamsterii. La despărţire, bărbaţilor nu le pasă decât de câini. Pisica, papagalul, peştişorii sanitari, hamsterul cu picioare scurte şi broasca ţestoasă rămân cu mama. De Crăciun, când fetele cu minţi găsesc sub bradul împodobit diamant pe inelul de logodnă, eu am aflat că închiriasem holişorul unor hamsteri, şi gri, şi roz. Bărbaţii cred că rozul rezolvă orice.
Obligaţiile de proprietar au delegat noile atribuţiuni.
Se plictiseau, aşa că am amenajat rapid un spaţiu de joacă: roata morţii, tobogan, scrânciob, tunel, labirint, covor de paie. Se amuzau în trei schimburi. Hamsterii dorm puţin, de fapt îi răpune oboseala, sunt în stare să se învârtă în cerc până te doare capul.
După ce am realizat că nu-i trecuse la catrafuse, am încercat să-i dau. Altcuiva. Mi-am invitat prietenele la o cafeluţă cu vizionare. Toate şi-au dat ochii peste cap, cuviincios. ‘Vai, ce drăguţi sunt!! Şi ce ageri, mânca-i-ar mama pe ei !’, s-au piţigăiat după cum am consemnat, dar nu i-au luat de suflet.
Legea mă împiedica să-i arunc de la etaj, primăria supraveghează trotuarele şi spaţiile verzi. Am mai pus de-o cafeluţă şi am invitat prietene deţinătoare de pisici. Pisicile s-au dovedit din cale-afară de domesticite, cititoare ale codului bunelor maniere. După cina în comun s-au oferit să-i dea în scrânciob. Cineva îmi povestise despre Clubul celor cu pisici nemiloase, un fel de penitenciar cu ziua, pentru corectarea crizelor de nervi. Am încercat să mă împrietenesc cu nişte mame iresponsabile. Mâţele au adormit la mine pe hol şi n-a mai putut nimeni să le urnească, zgâriau şi scuipau de parcă-l văzuseră pe dracu’! Nu mai aveam putere să sper într-un accident. Era momentul să mă gândesc la crimă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.