Animal pufos, de casa

hamster

Nu s-a multumit sa-mi arunce iubirea in cosul cu rufe murdare, mi-a lasat pe cap si hamsterii. La despartire barbatilor nu le pasa decat de caini. Pisica, papagalul, pestisorii sanitari, hamsterul cu picioare scurte si broasca testoasa raman cu mama. De Craciun, cand fetele cu minti gasesc sub bradul impodobit diamant pe inelul de logodna, eu am aflat ca inchiriasem holisorul unor hamsteri, si gri si roz. Barbatii cred ca rozul rezolva orice.
Obligatiile de proprietar au delegat noile atributiuni.
Se plictiseau, asa ca am amenajat rapid un spatiu de joaca: roata mortii, tobogan, scranciob, tunel, labirint, covor de paie. Se amuzau in trei schimburi. Hamsterii dorm putin, de fapt ii rapune oboseala, sunt in stare sa se invarta in cerc pana te doare capul.
Dupa ce am realizat ca nu-i trecuse la catrafuse am incercat sa-i dau. Altcuiva. Mi-am invitat prietenele la o cafeluta cu vizionare. Toate si-au dat ochii peste cap cuviincios. ‘Vai ce draguti sunt!! Si ce ageri, manca-i-ar mama pe ei !’, s-au pitigaiat dupa cum am consemnat dar nu i-au luat de suflet.
Legea ma impiedica sa-i arunc de la etaj, primaria supravegheaza trotuarele si spatiile verzi. Am mai pus de-o cafeluta si am invitat prietene detinatoare de pisici. Pisicile s-au dovedit din cale-afara de domesticite, cititoare ale codului bunelor maniere, dupa cina in comun s-au oferit sa-i dea in scranciob. Cineva imi povestise despre Clubul celor cu pisici nemiloase, un fel de penitenciar cu ziua pentru corectarea crizelor de nervi. Am incercat sa ma imprietenesc cu niste mame iresponsabile. Matzele au adormit la mine pe hol si n-a mai putut nimeni sa le urneasca, zgaraiau si scuipau de parca-l vazusera pe dracu’! Nu mai aveam putere sa sper intr-un accident. Era momentul sa ma gandesc la crima.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s