Prinţesa Sisilica şi bolândul Tiranozaur

sisi

 

( corespondenţă adevărată, reală şi de neînlocuit a două personagii totalmente imaginare )

“Iubită Sisilica,

Mă iartă, dar chiar nu am timp să mai enumăr: ‘Frumuseţea regatului, supraveghetoarea bucătăriei, spaima croitoreselor …’ şi ce dracu’ i-a mai dat maică-tii prin cap, am o cursă de cai programată, cu prinţi diverşi, din împrejurimi şi telegaru-i neliniştit. L-aş fi lăsat şi pe el să mai scrie, dar ultima oară când i-am lipit pixul de copită s-a scobit între dinţi şi de-atunci râde printr-o gaură şi refuză cursuri de caligrafie. Eu zic să ne tutuim, în fond, dacă e să fii nevastă-mea …”

– Bre, calule, chiar mint aşa cu neruşinare … n-ar fi mai bine să fiu mai blând, zic şi eu … mai bine bag una cu logodna …
– Doamne, ai făcut prinţi numai idioţi, noroc că de dat, ai dat la grajduri. Dacă eşti subtil cu logodna, nu mai apuci să-i ridici fustele, are mamă-sa, madam Regina, nişte reguli … pfui … vezi? Vezi? Prostule! Uite icişa, scot aburi pe nări!
– Dobitocule, tata mi-a zis că ai aripi şi mănânci jăratec, când colo, îţi curg balele după dosuri de iapă!
– Sunt un cal şmecher … ni-ho-ho-ho … unde-am rămas? Daaa … zi c-ai vorbit deja cu mitropolitul şi o bagi direct la catedrală …

“… a venit momentul să exersăm puţină intimitate. Nu-i nevoie să-i spui maică-tii, zic să avem şi noi un secret, ca orice cuplu cu pedigree. Câinii mei hămăie în mai multe dialecte, sper că şi mâţele tale siameze sunt chineze. Îmi plânge sufletul că trebuie să las aproape neterminată misiva, dar e în joc onoarea mea de cavaler, nu pot lăsa majoretele să se supraîncălzească şi să le ia foc pămătuful, până se aliniază toţi băieţii. Pup guriţa ta dulce.
Al tău Tiranozaur, un prinţ de aur”

“Dragul meu T-zaur,

Complet de acord, căci înafară de ‘Stăpânul grajdurilor’ nu-mi mai aduc aminte mare lucru, mămica zice că sufăr de lapsus, am chemat de urgenţă un medic şi mi-au trimis un star rock. Pot să te alint T-zaur? E atât de sexy! … căci banii sunt de fapt la mine şi cheile de la castel la tata … Nu te reţin, după atâtea curse, măgarul trebuie că e obosit, iar eu mă întâlnesc cu fetele, la o broderie. Ne cam înţepăm în ace … aaaa ACe DeCe? Turbulentul ăsta de star rock trezeşte tot castelul şi mi-e că-l priponeşte tata înaintea noastră şi adio autograf!”

– Mămica?
– Da, scumpete …
– Îl chem la bal sau nu?
– Nu la ăsta, să nu pară că ne grăbim, la următorul. Nu de alta, dar mai am nişte conace de trecut pe numele meu, înainte de a-i da tac-tu împărăţia pe mână.

“Pupici în târlici, fără lipici – absolut îngrozită de ce i s-a putut întampla măgarului, din toţi zulufii udaţi cu zahăr de mama, de dimineaţă mi s-a făcut părul măciucă. Sisilica”

“Iubita iubitelor, Sisilica,

Numai când mă gândesc cum o să mă alinţi tu T-zaur, încolo şi-ncoace, mă ia ameţeala. Deşi marea mea calitate e modestia, nu pot să nu împărtăşesc cu tine bucuria de a fi câştigat detaşat cursa de cai, îl dădusem câştigător, cu o seară înainte, pe căpcăunul împăratului Roş, aşa că am încasat şi pariurile, avem de-o ciorbă de burtă. Apropo, când ne-ntâlnim la un copănel şi-o ulcică de vin? Ştiu un han discret, unde înregistrăm numai caii. Nu-i nevoie să-i spui maică-tii, pe vremea ei prinţesele vedeau coşurile de pe faţa mirilor direct la biserică. Cu regret trebuie să te las în grija calului, după ceva fornăituri am reuşit să-i ataşez în sfârşit pecetea de coadă. Eu fug că am o verişoară în vizită, din partea mai aventuroasă a familiei şi ăstora nu le plac sălile de aşteptare … deh … foarte ocupaţi … Al tău, deocamdată cu împrumut, T-zaur”

– Haide, bre căluţ, nu mai fi supărat, de unde să ştie proasta diferenţa dintre cal şi măgar? Când o să te vadă … altă mâncare de peşte …
– Alta n-ai găsit? Ce-i cu verişoara asta? Are bani, castel personal şi clopoţel la intrare?
– Are castel, da-i declarat muzeu şi cumperi bilet la intrare, de-aia trebuie să luăm nişte cecuri în alb de la panseluţă, ca să nu ne lase şi ghida baltă.

“Mult dorite şi de negăsit (mămica e supărată că trebuie să-ţi scriu la o căsuţă poştală, n-ai şi tu un prieten cu bibliotecă personală?) prinţe,

Îţi scriu doar 2-3 rânduri, mămica e nervoasă că a pierdut la un tabinet cu tata două inele şi azi erau la mâna cameristei, aşa că plecăm în concediu la bunica, o săptămână. Bunica e stareţă la mânăstire, aşa că post şi rugăciune, dacă vrem să ne umplem buzunarele la plecare. Mămica face deja prospecţiuni pentru tăticul cu nr. 2, aşa că avem nevoie de fonduri de rulaj.”

– Mămico, îl chemăm la o dulceaţă?
– Nu acum, dragă, caut contabil în pagini aurii, că am senzaţia că plătesc prea mult impozit. Iar a mărit tac-tu dările.
– Atunci mă duc să-mi fac valiza.

“A ta, ba nu, ba da, 
Sisilica”

“Sisilico, iubire,

Doar o notă îţi mai scriu … Ce vârstă are maică-ta? Poţi să-mi trimiţi o poză?
T-zaur folcloric”

“Dragă T-zaur,

Şi dragon, şi balaur, brrrr. Propun să ne întâlnim la hanul discret din corespondenţa anterioară, să punem la punct proiectul uniunii, de viitor, europene. În împăraţia noastră Sisilica rămâne declarată minoră încă vreo zece ani, prin decret regal, până la invazia drepturilor omului.

Grăbită,
Maman”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.