La mânăstire cu tine!

car his

Divorţând e ca şi cum ai afla dintr-o dată că eşti alergic la gluten şi trebuie să dai dracului pâinea şi biscuiţii. Deschizi dulapul din bucătărie şi arunci la coş toate minunăţiile, la unele te uiţi îndelung, cu părere de rău, pe altele le azvârli de la distanţă şi chiui când nimereşti coşul. Preferaţii tăi erau nişte biscuiţi cu ciocolată, lingi ciocolata, cam cum face şi fiu-tău când urli la el ca descreierata. Pe ăia cu cremă de lămâie îi îndeşi în gură şi-ţi promiţi că-i pentru ultima dată, poate ai noroc şi vitamina C diminuează efectul. După ce faci puţină ordine, te trezeşti că ţi-a rămas o grămadă de spaţiu şi … ce poate fi mai cicatrizant pentru un sufleţel rănit de femeie decât o terapie de mers la cumpărături? Fostul meu intenţionează să-şi ia mobila moştenită de la părinţi, îmi face faptul cunoscut aproape jenat, deşi şi eu îmi doresc să scap de ea. Cum lui nu-i este de-ajuns şi nici eu nu mai am setul complet, ne hotărâm pentru o sesiune de cumpărături la comun. Zis şi făcut. Divorţul nu numai că-ţi readuce liniştea şi oareşice bucurie în suflet, dar, în compensaţie, îţi atacă grav buzunarele. O prietenă îmi recomandă un magazin unde lumea se dezbracă de ce îi prisoseşte, magazin de fundaţie de caritate, pentru cei ce vorbesc pe nas – locul unde poţi găsi, dacă te loveşte norocul, un “antique“. Eu aveam nevoie de o masă, pentru a depăşi prostul obicei englezesc de a mânca în poală, uitându-te la televizor. E drept că din grijă pentru fiu-meu, instaurasem pentru el mâncatul la măsuţa de cafea, dar ca orice copil, nu s-a mai oprit din crescut. Lista fostului era mai lungă, aşa că am dat iama prin magazin şi prin depozitul adiacent. Am găsit masa, veche şi oarecum solidă, departe de modelele mâinilor dibace de la IKEA. Mă lăsasem furată de nişte cărţi pentru copil, când l-am văzut. În mijlocul expoziţiei de nebunii, imens, masiv, fără zorzoane şi fascinant de atrăgător. King size, a good one. Am lăsat totul baltă şi m-am dus direct spre el şi dacă nu se opreau din molfăit două cucoane şi-o domnişorică, aş fi sărit să-i încerc arcurile. Nici n-am realizat că aproape m-am lovit de fost. Culmea, şi el tot hipnotizat. Nici nu ştiu dacă mai are rost să spun că amândoi l-am arătat cu degetul şi am zis: “Pe ăsta îl vreau!”.
După care a început negocierea. Fostul mi-a propus unul mai mititel, de lângă, puţin întunecat, genul mahon, dar care mă făcea să mă simt precum Albă ca Zăpada, când a intrat în dormitorul piticilor. Eu i-am propus, la schimb, un model englezesc, mai înalt şi mai butucănos. N-a mers. I-am adus aminte de toate dăţile în care a uitat de aniversarea noastră şi el mi-a reproşat că eu, în schimb, cheltuiam prea mult pe cadouri. Până la urmă ochii ne-au căzut pe un set de fotolii din piele şi, generoasă, l-am lăsat să aibă prima opţiune, dacă renunţa la El. Am răsuflat uşurată când, cu jumătate de gură, a fost de acord. I-am promis să-l trec în testament, pe numele lui sau dacă mă răzgândesc, să-i ofer prima opţiune de achiziţionare. Aşa m-am pricopsit cu o minunăţie de pat, imens, regal, pe care fiu-meu abia aşteaptă să sară ca mingea şi eu îl văd deja îmbrăcat în mătăsuri foşnitoare. Bineînţeles că ex-ul meu crede că s-ar potrivi mai bine în camera copilului, pentru confort, pentru că toată lumea ştie că o doamnă proaspăt divorţată are nevoie doar de un “single”. Când l-am întrebat „lui la ce i-ar fi folosit atât de mult spaţiu?”, mi-a răspuns sec: ”for when I entertain”. De unde am dedus că nimeni nu se aşteaptă sau crede că mamele divorţate ar trebui să aibă şi ele vreun drept de “ entertain“.
Doamna de la casă a răsuflat uşurată că argumentaţia privind dreptul la proprietate asupra maiestuosului a fost amiabilă, a refuzat să-mi ia bani pe două tablouri, aduse probabil din casa vreunei bunici decedate, mi-a dat o carte despre cel de-al doilea război mondial cadou şi a rămas să discute cu prietenele despre ce mai au de împărţit divorţaţii din ziua de azi.

big bed

Anunțuri

Un gând despre “La mânăstire cu tine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s