Scurt delir al durerii

2daf2c9ad2a86f2d46d30e65a2b640e9

 

Zac. Zac de boală. La scursul zorilor am avut un vis. Știam că era de rău.
Noaptea, când dormi, creierul adună la ședință toată suflarea. Fiecare face câte o dare de seamă. Creierul procesează informațiile și dacă te știe om de treabă îți dă un comunicat. De obicei alege o imagine din albumul cu amintiri, una care să recreeze același sentiment. Visurile sunt ca niște panouri de avertizare. Creierul te înștiințează, cu mult înainte de a deveni un diagnostic, că ceva nu mai merge așa. El fiind cel mai deștept dintre noi, e greu de înțeles. Pentru mine, starea de rău îmi e sugerată de casa bunicilor. Acolo am petrecut unele dintre cele mai fericite momente din viața mea, dar după ce ei s-au dus a început să se strângă în jurul meu, să mă alunge, inoculând teamă. Poate era momentul să-mi găsesc locul meu în lume.
Apoi tot el, creierul ăsta fără odihnă, mai trimite fotografia unui om drag, ca o mângâiere. Dacă ai grijă de el, creierul are întotdeauna grijă de tine. Partea puternică, masculină a eului tău, când tu nu ești mai mult decât o inimă.
Niște apropiați ai bisericii mi-au spus odată că visele vin de la Satana. Dumnezeu nu dă nimic în vileag. Dacă ar fi așa, ar însemna că Dumnezeu l-a biruit pe diavol încă dinainte de a se devota Creației. L-a sfârtecat în miliarde de bucăți, pe care le-a ascuns, unde altundeva, în om. Fără diavol, fără să gândim, am fi soldați perfecți, urmând fără să pună la îndoială. Dacă oamenii ar gândi ca unul, dacă s-ar ține de mâini întru aceeași cauză, l-ar putea recrea pe $atana? Pare cumplit. Dumnezeu mizează însă pe orgoliul și lipsa de răbdare a diavolului. Și totuși, se poate ca cea mai frumoasă parte a noastră să vină de la diavol? Prin negarea noastră ne poate salva Dumnezeu? Dar vai, cu ce preț!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.