Mama

IMG_1836-320x200

 

Aseară am iubit-o cel mai mult pe mama. I-am luat de pe umeri amintiri și le-am trecut pe brațele mele. Întâmplări care au plâns sau care au durut o părăsesc și se aciuiază la mine. Le simt cum își trag sevă din piele și ne încărcăm de ani. Îmi trec pe la tâmple icnete de-ale bunicilor și străbunicilor mele, timp în care mantaua asta grea, feminină îmi apleacă umerii, încetul cu încetul. Un transfer început de la naștere, pe când numai bucuria mamei mă ținea în brațe. Apoi am început să strângem separat, la piept, clipele tăiate în jumătate. Acum ele trag ca niște greutăți, înapoi, mersul ei bolnav. Bolnav de la câte cărări a avut de bătătorit. Așa cum și ea le-a ridicat de pe firavul ființei mamei ei, care la rândul ei a purtat pe sine oful din glas al străbunicii. Și tot așa, din minus infinit, ne așezăm una peste alta, ne confundăm în amintiri, care doar timpului îi mai aduc aminte. Ne impregnăm pe suflet fără să știm în istoria cărui viitor ne oferim.
Și mai iau pe umeri și reprimarea strigătului care l-a ocolit pe tata. Bunica l-a izbăvit îngreunându-mă cu el.
Tații trec trăgându-ne după ei în devenire, în timp ce noi absorbim toată trepidația ascunsă a Universului. Ei scriu ce noi îmbătrânim trăind.
Aseară am iubit-o cel mai mult pe mama, iar mâine seară am s-o iubesc încă și mai mult, până îi voi fi eu toată vlaga și ea își va odihni palma pe fruntea numelui meu.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.