Aberantul anotimp al răzbunărilor fără pricină

wine lady

Ca să-ţi porţi drumul pe umeri cu demnitate, e absolut necesar să faci trotuar pentru perisabilul uman. Dacă eşti tăinuitor de talent şi nu l-ai moştenit din familie sau altoit cu bani, rămăşag de prieteşug sau relaţii, binevoitori de tot felul îţi vor amplasa sensuri giratorii spiralate în invidii colerice, vor da decret de drum închis şi-ţi vor trimite, nesolicitat, muncitori la asfaltat.
Biserica nu mai e demult locul unde poţi avea o conversaţie decentă cu Dumnezeu. Acum congregaţiile sunt împărţite democratic în fraierii utopiilor şi cei care, de amorul clipei, se alienează împotriva dar cu chipul profetului atârnat de oglindă, la gât. Nu am întâlnit mai multă răutate, prost împăiată, decât pe peretele trofeelor cerşind praf din eternitate. Era o vreme când virtutea îşi aranja înţelegerea pe raftul de sus. Acum negarea făţişă a virtuţii e chemarea la trambulină. Lumea celor deştepţi, care au învins din vis somnul, înlănţuieşte orgolii în confrerii, iniţiind de la nivel micro proiectul transformării generale, mlaştina porcilor care îşi freacă cu satisfacţie glodul de gât. Suflete mici, pozând cu becul la spate pentru a lăsa umbre mari, flămânde de aplauze, îşi duc răul la nivel de explicaţie ştiinţifică. Prostii. Bunătatea e tot o realitate, decent ştiinţifică, lipsită de paroxism. Selfie. Extaz în simularea din imagine. A dispărut curajul de a face dragoste, azi lăbărim selfie, cu noi înşine, adicătelea plăcerea de a ne băga singuri degetul în fund.
Iar gângăniile astea – cu cetăţenie de creier mic, mişunând transversalul forţei de gravitaţie, duşmănind transcedental seninătatea zmeului de hârtie, ridiculizează graţia opiniei feminine.
O lume fără oameni. Răzbunări făcându-se de sex şi nu de râs. Nu poţi decât să scuipi puţină bunătate, cât să le însănătoşească specia pe sub piele, fără să ştie, fără să-ţi pese. Nemuritor, fără sictir, şi rece.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.