Arestaţi-mă pentru crimă, ‘tu-i mama ei de pedeapsă!

Gerard depardieu(Gerard Depardieu – A depar(t) day

Ah, cum mă uit eu la ferparele astea şi plânge inimioara-n mine. Trezesc o poftă de-a scuipa pe viaţă şi a cere iadului viză permanentă. Mă uit la chipurile lor frumoase şi senine, acum condamnate la chenare negre. Au, cum nu au ştiut ele la ce să se aştepte …
Nu-s bătrân, dar m-a ajuns blestemul ramelor de ochelari şi a dinţilor de plastic. Am fost însurat, numai o dată, dar a fost o încercare, nu mi-a plăcut. Da’ îmi plac femeile. Ailei, Doamne, ce tare îmi mai plac femeile! Şi ele se înmoaie de mine, da’ mai greu. Femeia e o făptură cu capul pe umeri. Ea şi când te iubeşte nu uită când e zi de spălat albiturile, geamurile sau copiii pe cap. Nu uită să intre cu gândul până-n bucătărie şi face planuri cu ce-mi pune pe masă şi la cină. Ea nu uită niciodată să închidă uşa de la dormitor, să nu scape nesupravegheaţi ăia mici. Nu uită nici să-i ducă la şcoală. Femeia, de-a dracului ce e, nu uită nimic, se uită, în schimb, peste tot. Caută în buzunare, umblă neglijent prin telefon, te verifică dacă eşti curat pe gât, cât pretinde că strânge un nasture de la cămaşă. De-aia m-am hotărât, ca să nu mă prindă pe picior greşit, că n-am chef de drum lung, m-am declarat navetist. Schimb des trenurile.
Toate bune şi frumoase până a organizat Ileana de la bucătăria cantinei, o dihoriţă cu pieptul plat şi idei fixe, o şedinţă de feminism la noi la întreprindere. La săptămână, s-a umplut oraşul de fluturaşi. Femeile au prins puteri, aşa, dintr-o dată. Eu încă mai credeam că am noroc cu ale mele, că erau de modă veche, doamne la locul lor, nu fete din astea care cred că chiloţii sunt costum de baie. Păi dacă îi zice costum, nu trebuie să fie la trei piese? Aşa e elegant. Partea de jos, aia de deasupra şi vesta de salvare.
Prima dată mi-a venit rândul la Lucreţia. Femeie fină, capoate largi, voaluri creponate. Prefera papuci de casă cu toc şi blană de iepure pe degetul mare. Eram atent. Nu mă duceam niciodată fără o sticlă de vin, ales cu grijă, pe sprânceană. Aşa avusese mama plăcere să mă înveţe, să fiu galant, că numai aşa erai servit de sub galantar, altfel toate magazinele comuniste erau goale. Lucreţia m-a poftit pe holişor, a luat sticla de vin, după care, pretinzând un tremurat, mi-a şoptit discret, la ureche, că s-a anunţat bărbatu-său mai devreme din delegaţie şi m-a împins pe uşă afară.
Loredana era o modernistă, cu concepţii de viaţă cubiste, nu suporta verigheta pe deget decât dacă era lucrată cu colţuri, altfel o atingea la perfecţiune. Am zis că a scăpat poetul prea multe dureri femeieşti pe lume, că şi ea s-a lipit imediat de sticla de vin, dar a renunţat la mine. Se îndrăgostise subit de un mineralog, care îi şlefuise faţetat diamantul rotund de pe inelar.
Până spre dimineaţă, la recomandarea cunoscătorului de la raionul de băuturi, am cumpărat şi pierdut încă două navete de vin şi niciun suflet din ăla frumos, pe care îl admiram şi îl recomandam muzelor, nu mi-a oferit un loc de înnoptat. Am aşteptat la uşa magazinului până mi-a crescut barba, cunoscătorului îi murise taman atunci mama. Am mai cumpărat două navete de vin, pe care le-am băut, uite-aşa, elegant, nemuritor, rece şi singur. După care mi-a încolţit o idee, în Luciferul gândirii. Am pus mâna pe portofel şi, val-vârtej, am mai scos din magazin două navete. Astea aveau să fie spaţiale, oferind viziuni 3D. Le-am injectat cu şoricioaică, că atât se mai producea fără factură acasă, restul figura pe documente de import. Le-am injectat. Una câte una. Acum beau de pomană şi mă gândesc la feţişoarele alea ale lor, putrezite până la os şi mă blestem că nu am încercat şi cu whiskey, că uite, ăştia tineri cer probă de bani şi atestate în relaţii cu publicul înainte de a-ţi oferi trandafiri la intrare.

roses man


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.