De ce ne luptăm cu pumnul de fier al bisericii şi nu cu Dumnezeu

nun 5

(Text din 11 noiembrie 2014)

Acum mai mulţi ( multişori de mulţi ) ani în urmă, eram înamorată, infatuată, pe înţelesul tuturor, tâmpită de un el ( avea să se dezvolte spre extrema intelectuală stângă, cred că am presimţit  ) . Avea, ca musafir, o călugăriţă care venise cu ceva treburi la Bucuresti. Călugăriţa era una tânără , vreo 25 de ani, terminase Filosofia cu 10, la Cluj, după care a avut o viziune – că va fi stareţă ( ” nu râde, citeşte-nainte” ). Duminică, de dimineaţă, vizitam Mănăstirea Cernica şi ne plimbam primprejur, savurând liniştea , când începui să mă tachinez cu el ( toată lumea ştie că femeile nu pot păstra tăcerea, mai mult decât e dat în semn de respectoasă amintire ) şi zisă mitocanul: ” scot eu dracii din tine!’. Am râs, ce dracu’ era să fac ?? Luni, de dimineaţă, ne anunţă, candidă, călugăriţa, că avea treburi pe la mai multe biserici şi mă ruga s-o însoţesc, că nu era deprinsă cu vânzoleala capitalei. Eu , fată bună ( de ce ni se întâmplă numai nouă , hî cu î din i ? ), sării în ajutor. După vreo 3 biserici ,când aproape mă lăsaseră genunchii de început de săptămână, oprirăm pe lângă Universitate, la ultima . Călugăriţa mă plantă în faţa unei icoane mari şi se duse să-i vorbească preotului, care tocmai terminase o slujbă. Stând eu aşa, ca un câine plouat, în faţa icoanei, văzui că era Sfântul Vasile , icoana fusese adusă mai spre mijlocul bisericii, semn că lui îi fusese închinată vorbirea. Dintr-una-ntr-alta începui să mă gândesc ce bune ar fi fost o cafea şi o ţigară la atâta oboseală, când mă trezii cu-n mănunchi de busuioc peste cap şi o cruce împinsă spre pupătură.
Spre seara , o auzii pe călugăriţă şoptindu-i infamului că n-aveam draci, trecusem testul ( testul cu Sfântul Vasile, cel prigonitor de draci ).
Dumnezeu pare să aibă simţul umorului şi parcă-l văd scuturându-se de râs, de aste nerozii de copii alintaţi, în fond, ca să ai păr frumos trebuie să lupţi continuu cu mătreaţa . Nu vă suparaţi pe Dumnezeu, folosiţi Head and Shoulders

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.