Mai uşor cu pianul pe scări

(Comedians Casey Grim and Adam McLaughlin, better known as a Couple of N3rds, published hilarious and funny engagement photos… Read more at: http://www.123inspiration.com/funny-engagement-photos-of-a-couple-of-n3rds)

Stai să-ţi povestesc… De la ziua creaţiei încoace bărbatul a fost declarat, cu acte, creierul, iar femeia, cu subînţeles ironic, simţirea. Şi cine se plânge cel mai mult de această delimitare în uman? El, cel dintâiul. Există în bărbat o forţă dincolo de uman, ce-l împinge spre cunoaştere, spre aprobare. El vrea o explicaţie pentru orice, iar, explicate, lucrurile se închid în fişe şi dosare de arhivă, prăfuite, într-un subsol cu aer irespirabil, ‘cimitir al tinereţilor ‘lumii. Femeia simte şi se lasă dusă de valul pasiunii, radiind, cu dărnicie, căldura către gândul rece, scrutător al bărbatului. Bărbatului i se pare sub demnitatea lui de vânător neînfricat să se lase prins de zumzăiala sirenelor şi dacă în legende îşi acoperea urechile, în realitate îi caută o explicaţie. Astfel, zi de zi, bărbatul îi dă o definiţie femeii. O dezbracă, strat după strat, ca pe corespondenta din grădină a gospodinei – ceapa, iar chestia asta îl face să plângă puţin. Fiecare strat e analizat apoi la microscop. Dacă te alinţi prea mult, eşti necoaptă şi instabilă, dacă săruţi prea bine, eşti nesăţioasă, dacă participi activ la jocurile de dormitor, eşti fără doar şi poate o curvă, căci numai experienţa te-ar fi putut gratula cu astfel calităţi, extracuriculare pentru o femeie cuminte. Dacă pe lângă toate astea ai şi o carieră de succes, eşti o feministă, probabil masculinizată deja şi în imaginaţie, adeptă de ‘scurt şi intens’.

Pentru că bărbatul cuprins de incertitudini se mai şi rătăceşte şi-i simţi agitaţia şi frustrarea, te pliezi tu pe explicaţia lui, în dorinţa de a păstra forma şi perechea la excepţional, deşi excepţional e doar Dumnezeu, dacă există. Sau abia El e singurul care a înţeles definiţia lui ‘există’. Bărbatul te aruncă mai curând în depresie, anulându-ţi, matematic, toate farmecele, decorându-te cu silicon şi polimeri ştiinţific explicabili, ca pe-o păpuşă, iar povestea continuă, lin, până devii mai mult o mamă sau chiar o bunică, o făptură caldă care îl aşteaptă cu masa pusă, cu ciorbiţa care-i place băiatului, cu costumul de serviciu impecabil curăţat şi casa lună. El, inexplicabil nemulţumit de rezultate, îşi îngroapă minţile în lecturi de categorie grea, filme porno şi băutură (multă şi nu prea scumpă, contând mai mult pe efectul final). Şi toate acestea sunt în firea lucrurilor, o roată ale cărei scop şi dat sunt să se învârtă. Ne murdărim adorându-ne unii pe alţii până când şi mutul ‘te iubesc’ moare, găsindu-şi singur explicaţia. Cuvintele sunt stoarse de înţeles, dezbrăcate de podoabe, nu mai au unde ascunde păcatul.

Când mă expui luminii, iubitul meu, dezbrăcată de piele, inima mea se usucă martiric şi-ai să săruţi sfintele moaşte, visând la iele tinere şi dispuse să-ţi încâlcească orele nopţii. Explică-mă încet, leneş, nu vreau să mor subit, vreau să trăiesc în toate spaimele şi fericirile noastre. De la a mă juca cu păpuşi până la a ne plimba pensionăreşte prin parc. Grăbeşte-te încet!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.