Pălărie pe-un picior, ghici ciupercă ce-i? Poveşti cu pălării

Image may contain: 1 person(google search images)

 

Sunt o ruşinoasă. De când mă ştiu evit petrecerile grandioase, unde oameni necunoscuţi se agaţă, cu uşurinţă, de-o vorbă cu tine. Mă aşez tăcută la coada de la casa de marcat, în supermarket şi nu comentez, nici măcar dacă casiera mă calcă pe nervi. Nu iau cuvântul la şedinţele cu părinţii. Simt că mor când toţi ochii sunt îndreptaţi spre mine şi, în general, nu pot privi pe cineva în ochi fără să roşesc până la rădăcina părului şi fără să simt că mă ia cu leşin. Tot felul de reviste mi-au dat lecţii de îmbărbătare: să mă uit într-un punct fix, peste umăr sau în gropiţa din bărbie, să-mi las bretonul în ochi, dar toate astea n-au făcut decât să-mi dea lacrimile, fără să pot îngăima două vorbe. Până în ziua în care am descoperit lumea minunată a pălăriilor. Fascinaţia pentru pălării mi-a schimbat viaţa.
Există pălării de căutare, cu boruri largi, care acoperă privirea. Poţi privi liniştită la ceilalţi, fără sa a te simţi fixată cu privirea. Pălăriile de căutare te separă de propria curiozitate, care ţi-ar fi cauzat, făţarnic, anxietate şi palme asudate.

Image may contain: 1 person

Mai există şi pălării de candoare. Purtându-le e ca şi cum te-ai juca de-a v-aţi ascunselea, dar, hei, cui îi pasă?! Te poţi ascunde de propria sfială, ascunzând tremuratul vocii sub o tuse uşoară. Pălăriile astea sunt ca cele de mireasă, te poţi imagina în biserica plină cu prieteni, veniţi să te vadă, dar tu nu ai ochi decât pentru alesul tău şi pentru rochia albă.

Image may contain: 1 person

Pălăriile flirt sunt recomandate celor suferinde de agorafobii. Dacă nu eşti alergică şi la măritat, poţi alege una de mătase naturală, alunecoasă, fină. Pălăriile flirt dau o stare de bine şi de încredere, simţi că poţi apuca şi luna de un picior!

No automatic alt text available.

Şi mai sunt, la excepţional, pălăriile medicament – pălării şugubeţe, în general cu pene. Te gâdilă pe gât până simţi că te topeşti în hohote de râs şi uiţi de tot, şi de toate.
Mai există pe lume şi pălăria lui Dumnezeu. Harnicii cercetători britanici încă mai încearcă să decuantifice reţeta de succes, aşa că nu ne rămâne decât să ne imaginăm cam cum ar arăta …

Image may contain: 2 people

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.