Opinii separatiste

Related image

(Jack Nicholson and Jessica Lange in The Postman Always Rings Twice)

Nu dăduse niciun semn că ar fi suferit de vreo boală sau s-ar fi încâlcit în vreo astenie, poate şi din cauza asta m-am simţit ca luată din oală. Abia ce făcusem dragoste, torceam într-un gol de gândire, când s-a înscris la cuvânt. Un reproş, de fapt. Nu-i spusesem niciodată că-l iubeam! Credeam că bărbaţilor nu le place să facă conversaţie după, mă antrenasem o viaţă pentru tăcerea asta! Mă pregăteam să fac apel la circumvoluţiuni, să-şi scurteze pauza de masă, când a sărit din pat, gol puşcă şi a început să gesticuleze, mutându-şi frustrările în 3D. Uimitor ce repede se mişcă bărbaţii, când îi înţeapă ego-ul! Îmi cerea să mă mărturisesc, deşi îşi trăsese pe el pantalonii, în timp ce eu încă mă aflam goală, între aşternuturi. Mi se părea lipsit de demnitate şi oarecum patetic să cerşesc un pic de iubire, când nu ştiam nici măcar pe unde îmi aruncase chiloţii. A plecat înjurând, nu foarte departe, amanta lui locuia la câteva străzi distanţă. Pe mine bunică-mea mă învăţase, dacă nu se putea altfel şi, în ultimă instanţă, nu rezistam tentaţiei de a înşela, măcar să fie cât mai departe de casă. Bunica lui fusese mai indulgentă. Măcar acolo îl aşteptau alinturile de care îl privase abordarea mea intelectuală. Am adormit liniştită, deşi nu am înţeles niciodată de ce certurile între persoane de sex opus îşi dau sfârşitul vulgar, licenţios. Nu m-a anunţat că mă părăsise definitiv, nu m-ar fi mirat să fi găsit un anunţ în ziar, bărbaţii ocolesc explicaţiile. Îmi administram tristeţea după puteri, slavă Domnului, nu am suferit niciodată de mania planurilor cincinale!
În timp ce el le găsea din ce în ce mai tinere şi mai frumoase, eu nimeream numai prin cofetării şi adormeam printre farfurii cu resturi de prăjituri şi ciocolată. O doamnă, fostă, în vogă, dădea sfaturi, la televizor, despre cum se ţin bărbaţii pe lângă casă. Părea să fie o somitate în domeniu, probabil ţinuse, printre fustele scumpe, destul de mulţi. Metodele implicau totuşi inserţii abundente de material plastic şi prietenii cu chirurgii. Pentru servicii mult mai complexe, fostul meu nu avea nevoie decât de ieşiri la rampă, like-uri şi/sau un portofel bine aprovizionat.
Aşa e făcută lumea, la bătrâneţe bărbaţii trepidează, neliniştiţi că ar putea da ortul popii cu prea puţine trofee în vitrină. Bibelouri din acelea despre care ţi se spun poveşti când eşti invitat la masă, în sufragerie. Femeile se mulţumesc să facă băi de înţelepciune, când, în sfârşit, o descoperă!
Bărbaţii iau în serios educarea noilor generaţii, care oricum ne privesc pe noi, babele, ca pe ducerea de râpă, în timp ce se proclamă Dumnezeii religiei milenare de cădere a societăţii în ispită. Cea mai bună soluţie e lăsarea moşnegilor de capul lor şi asocierea babelor între ele, pentru o viaţă liniştită, dovedit mai îndelungată decât a turbulentelor epiloguri de dorinţe.
Ce rost ar fi avut să ies de sub plapumă, goală, numai ca să-mi dau în spectacol celulita, când la nicio jumătate de oră distanţă îl aşteptau, cu textele învăţate dinainte, două ţâţe de numai 20 de ani!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.