Perfecţiunea ucide

Image result for fear of syringe(Image from walyou.com)

Vreau să reamenajez primăvara, ghioceii să fie hrăniţi cu cerneală, să apară albaştri, ca ideea de Voroneţ. Dacă se poate, să apară abia în mai, la sfârşitul lui februarie să se coacă zarzărele şi să facă ochi cireşele. Grâul să încolţească vara, să fie recoltat în timpul şcolii, nu în vacanţă. Să ia cu el şi iarba, că e prietenă cu buruienile, le face loc şi printre flori, şi printre pavele.
De ce vă miraţi? Nici laptele vacii nu mai e sănătos, facem brânză din lapte de păpădie. Carnea e cancerigenă, carnivorele sunt o aberaţie de adaptare la modernizarea din trecut. Cu puţină educaţie, lupii, dacă nu o să sfârşească, între timp, ucişi de dieta grasă sau de flintele vânătorilor, vor putea fi convinşi să treacă pe soia şi seminţe.
De multe ori nu-l înţeleg pe Dumnezeu … Ce i-a venit să-şi lase Fiul să propovăduiască diete nesănătoase? În loc de vin ar fi putut să potolească setea popoarelor cu apă de izvor, cu puţin ghimbir şi o felie de lămâie, iar pentru foame ar fi putut alege, în loc de peşte, alge marine sau frunze de patlagină.
Ne închinăm câinelui vagabond, martirizat pe străzi, păianjenului cu cruce, tuturor speciilor care ne-au ţinut de foame până ne-am deşteptat. Tot ce am realizat până acum nu a făcut decât să ne distrugă ca suflete şi, mai grav, agonizează şi planeta. Vaccinurile ne omoară copiii, nici noi nu ştim cum am scăpat! Era mai bine înainte, când toate bolile treceau, cu sau fără noi, cu ceai de muşeţel. Nu prindeam nici vârsta pensionării şi aerul planetei respira uşurat.
Mă gândesc să-mi iau matematica, fizica, biologia şi pe Eminescu, că tot alienează minţile şcolarilor, şi să plec, cu sau fără Smiley, pe Marte sau într-o lume paralelă, o lume în care, dacă te priveşti în oglindă, să-ţi fie permis să spui că vezi un om.
Las frumosul pământ pe mâna maimuţelor, care au găsit o cale de a stagna evoluţia şi de a şterge date importante din baza memoriei colective. E planeta lor, ele au fost începutul şi ele vor fi, probabil, şi sfârşitul. Nebunaticul ăla de Malraux credea că o să-şi bage Dumnezeu coada!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.