Vila prietenului Tom

Image result for tom cruise top gun(Tom Cruise în Top Gun)

14.04.1940 – 14.04.2018

Citesc, parcă de pe gândurile altora: tata ar fi împlinit astăzi 78 de ani. Cui îi pasă de nişte gârboviţi de 78 de ani, când i se freacă eternitatea de picioare? Mâţa asta blândă, nu zgârie rău, dar toarce uitare. Uitarea e un egoism făcut cadou timpului. De ce o fi avut Dumnezeu nevoie de măsurătoare? Nu era de ajuns lista îndoielilor noastre?
Dar să mă întorc la povestea tatei. Mare păcat că nu aplecat şi el cu o rachetă, ca amicul Gagarin! Suntem totuşi prea săraci, de unde bani pentru atâtea rachete? Şi mai e şi nevoia, deocamdată, de petrol, fosilele noastre, cei de azi, vor polua ceva aer din negurile, sau poate din seninul, celor de mâine.
Deşi nu mai răspunde la vechiul număr de telefon, mă trezesc cu el, câteodată, nitam-nisam, în vis. Şi niciodată nu-i a bună! În loc să ceară şi el o sticlă de rachiu, un pachet de ţigări, un sacou verde-mentol, cu lavalieră asortată, aduce veşti proaste şi imposibil de parat. Mă aşteptam, la câtă înţelepciune o fi dobândit pe dincolo, să vină şi cu ceva soluţii. Ei, aş! După cum se vede, toţi cei care au sărit gardul ne lasă tot de capul nostru.
Dar tata e tata, nu se rabdă să nu-mi facă şi câte un dar, măcar din când în când. Azi fiind ziua lui, convins c-am să uit, hop-ţop, a pus la cale o ghicitoare.
Am visat că se îndrăgostise de mine Tom Cruise. Da, da, Ăla!!! Şeful ştiinţificilor, superbăiatul de Hollywood, superbul Tom Cruise! Ştiu că, vineţi de invidie, o să vă spuneţi că nu sunt genul lui … în visul meu sunt genul cui vreau eu şi n-aveţi ce-mi face! Nici măcar nu v-am invitat, călcatul ierbii se pedepseşte cu închisoare la moldovenii cu locuri disponibile!
E drept că hotărâsem, cu Tom, să fie doar pentru un an, de încercare, după care aveam să hotărâm dacă ne luam cu moissanite (diamantul extratereştrilor) sau ne trezeam la realitate. Da, ne-am pupat, dar nu am de gând să mă pierd în amănunte. Cât a durat anul, în vis e mai lejer, am încercat toate montagne-russe-urile stelare. Nu a încercat să mă convingă de nimic, ştiinţificii nu umblă cu ET-ul pe la uşi.
M-am trezit bine dispusă, languroasă, cu mintea lăsată un pic în urmă, legată de mâini cu o ceaţă prostească. Mi-am revenit greu, cu apă pe ochi, mic dejun şi un sirop de zmeurele.
‘Oare ce-o fi vrut să zică?’, m-am tot gândit. Tata, că el s-a trecut la regie. Răspunsul s-a ivit odată cu prânzul, din Wikipedia ochiului interior: Mission: Impossible. Singur împotriva tuturor.
Îl iubesc pe Tom Cruise, întotdeauna învingător, nervi tari şi condiţie fizică splendidă. Iluminaţii? Lămpaşe de decor.
… şi totuşi nu mă pot opri să nu mă gândesc la Top Gun!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.