Margaretologie

Image result for margaretă şi toporaşi(Image from feellikecooking.ro)

Lăsată pe gânduri, după câteva zile de post rezistent la lichide, o margaretă a nimerit, din greşeală, cu urechea pe sala de şedinţe a unor toporaşi. Nu orice fel de toporaşi, aceia erau arienii ideii de toporaş, elita mondială. Zile în şir nu a auzit decât cât de deştepţi erau toporaşii, cât de frumoşi, cum cuceriseră dumnealor pădurea şi mai ales cât de vânătă le era imaginea publică, imposibil de egalat. În anticamerele toporaşilor fuseseră acceptate şi nişte toporişti, un fel de margarete hrănite cu violet de genţiana, care odată cu gustul pentru puterea de sare vânătă îşi însuşiseră şi ceva caracteristici. Bine, era un fel de mimă, dar chiar şi în lumea florilor de pădure tot imaginea contează! Sătulă de discursul supremaţiei vinete, margareta a strănutat dezgustată, viruşii puterii fiind cunoscuţi de a gâdila pe sub orice fel de nas. Atunci toporaşii au hotărât să facă din ea un exemplu, florile albe nu erau autorizate să împartă lumina violet. A fost condamnată la injectare continuă cu sevă de genţiană, dar bunele maniere, dobândite la lecţia de istorie a vaselor comunicante au ajutat-o pe biata margaretă să se păstreze neutră, în culoarea politică, şi originală. Au tras-o de petale, au scuturat-o de polen, i-au sufocat rădăcinile , dar până şi violenţele ajung să moară.
Într-una din zile, una mai caldă decât obicei, neamul ales al toporaşilor a dispărut. În pădure începuseră filmările pentru o nouă serie din Egalitatea Tronurilor. Margareta, deşi chinuită de efemeritate, a fost lăsată în urmă, să vocifereze pe la mesele întinse ale perenelor, prinsă, pe cuvântul de onoare, în ciclul karmic al păstrării echilibrelor în natură.
Nu a fost decât un proces kafkian, consumat în clorofilă, pretins de celuloză, tradus în toate florăriile din lume. O minută cu participarea extraordinară a culegătorului de toporaşi.

Related image(Image from pixabay.com)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.