Şampanie, deşi de obicei ţi se trage de la căpşuni …

Image result for strawberries in champagne(Image from www.diyflavorshack.com)

Privind la bolul cu căpşuni, mi-am dat seama cam cât de departe ajunsese Dumnezeu cu inspiraţia de tipul ‘după chipul şi asemănarea Lui’. Mă relaxam pe canapeaua celui mai scump apartament al hotelului, dar nu m-am putut abţine să nu mă îngrijorez în privinţa entuziasmului molipsitor terfelit de Iubi ăsta al meu, nou-nouţ. De fericire, uitase să se intereseze dacă nu adusesem cu mine, pe post de zestre compensatorie, măcar nişte alergii. Iubi avea de toate, nu umbla după sentimente, iar eu la capitolul ăsta încă dau în gropi de inventivă ce sunt. De la căpşuni, unii se umplu de bubiţe sau sunt invadaţi de roşeaţă şi mâncărimi, mie îmi alterează tihna burţii. Toate crizele de nervi pornesc sau se strâng ghem în stomac şi atacă, cu infanterie şi cavalerie, cu tot ce le iese pe gură. Rezultatul e întotdeauna dezastruos. Tot în stomac sunt stocate şi instinctele noastre de animale, rămâne sursa limbajelor complementare, onomatopeice: ghiorţăieli, sughiţuri, râgâială, dar şi laboratorul care a brevetat arma chimică. Pentru mine căpşunile sunt butonul roşu care declanşează catastrofa nucleară.
Iubi zâmbea curat, copilăreşte, nici gândind că iadul meu era pavat cu căpşuni şi şampanie. Aş fi putut să mimez ameţeala, să calc în strachina cu căpşuni, să vărs cupele de şampanie, dar am intuit că s-ar fi simţit rănit, ca şi cum i-aş fi strivit, din senin, bucuria într-o dezamăgire zemuită. Aşa că mi-am luat inima, aka căpşuna, între dinţi şi l-am atenţionat pe Cel de Sus că venise timpul să facă şi pentru mine o excepţie.
Trei zile nu am mai ieşit din camera de hotel. Nu numai că mă stricasem la burtă, dar Cineva adormise cu capul pe butonul de armagedoneală. Febră, vărsături, crampe cumplite. Iubi s-a întrecut pe sine, schimbând comprese, dând bătăi de cap rutinei hotelului, veghindu-mi icnetele şi oboseala comatoasă.
Când, în sfârşit, am putut să scot capul la lumină, eram palidă şi pielea îmi atârna un pic pe oase. Am recuperat totuşi fericirea, de pe unde se pierduse, a trebuit doar să schimbăm puţin reţeta. Noi funcţionăm cu afine şi şampanie, plus derivatele pe care şi le permite orice buzunar: afânători şi afinată.

Related image(Image from http://www.thesugarhit.com)

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.